FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: slek
ZAGREB, 2. lipnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

BOMBAY - Film "Bombay Talkies" se počeo prikazivati u kinima Indije prigodom 100. obljetnice Bollywooda i to jedan od rijetkih filmova koji prikazuje homoseksualni poljubac u tom vrlo konzervativnom društvu. Prikazan na festivalu u Cannesu gdje je Zlatnu palmu dobio francuski film o lezbijskoj ljubavi, "Bombay Talkies" se sastoji od četiri kratkometražna ljubavna filma poznatih redatelja koje Indija posvećuje sedmoj umjetnosti i utjecaju filma na živote ljudi. U jednom od tih kratkometražnih filmova redatelj Karan Johar je snimio poljubac jednog mladog čovjeka i supruga njegove najbolje prijateljice u filmu koji se bavi istraživanjem seksualnog identiteta i bračne nesloge. Iako su takvi prizori nekada mogli izazvati negodovanja u malim kinima u Indiji, gdje gledatelji glasno komentiraju zbivanja na platnu, ovaj poljubac je dočekan pljeskom, tvrdi jedan aktivist homoseksualnih prava i dodaje da je bi ta pozitivna reakcija mogla značiti da je društvo otvorenije prema homoseksualnim pričama od filmskih producenata.

LJUBLJANA - Američko pravosuđe stavilo je na listu pojedinaca i organizacija najopasnijih međunarodnih preprodavača droga i Slovenca Mihaela Karnera za kojega se sumnja da je prodajom anaboličkih steroida u zadnjih desetak godina zaradio 50 milijuna dolara, objavili su u nedjelju slovenski mediji. Na popisu organizacija i pojedinaca protiv kojih su uvedene stroge sankcije i određena zapljena imovine, a koju je potpisao predsjednik Barack Obama, Karner se našao u društvu s organizacijama i pojedinicima iz latinske Amerike i Afganistana. Kako navodi ljubljansko "Delo", Karnera državno odvjetništvo u američkoj saveznoj državi Massachusetts sumnjiči kao šefa međunarodne organizacije koja se bavi ilegalnom prodajom anaboličkih steroida putem interneta, a za to i pranje novca dobivenih iz tih poslova prijeti mu kazna od više desetaka godina zatvora ako bi bio izručen SAD-u. Karner se nalazi u Sloveniji koja s SAD-om nema ugovor o izručenju svojih državljana. Karner je zaradu od prodaje steroida investirao u nekretnine u Austriji, Sloveniji i u Hrvatskoj, gdje ima vilu u Lovranu.

LONDON - Gitarist grupe Queen Brian May predvodio je u subotu nekoliko stotina prosvjednika odjevenih crno-bijelo ulicama Londona pozivajući vladu da odustane od plana ubijanja tisuća jazavaca. U programu koji je u subotu započeo u dva područja jugozapadne Engleske bit će ubijeno možda i 5000 jazavaca u nastojanju da se suzbije goveđa tuberkuloza koju jazavci prenose na goveda. Skupine za zaštitu životinja tvrde međutim kako je program nehuman te da neće učiniti mnogo za iskorjenjivanje bolesti. May (65) je rekao kako je potpuno nerazumno ubijanje jazavaca u Gloucestershireu i Somersetu u jugozapadnoj Engleskoj i premijeru Davidu Cameronu podnio peticiju sa 235.000 potpisa protiv plana. "Pravo je vrijeme da Cameron ponovno razmotri i u javnom interesu prekine ovo čudovišno ubijanje", rekao je zvijezda rocka i pridružio se u središtu Londona stotinama aktivista za prava životinja.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙