FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 1. lipnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Olimpijska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković otkazala je zbog lakše ozljede i pretrpanog rasporeda nastup na subotnjem atletskom mitingu AK Dinamo-Zrinjevac koji će se održati na stadionu Svetice u Zagrebu. Perković je otkazala zbog ozljede koju je zadobila još na mitingu Dijamantne lige u Dohi, a iako je ona uspješno sanirana, Perković je odlučila propustiti ovaj miting. "Zbog činjenice da je ova sezona iznimno dugačka i prepuna natjecanja odlučili smo rizik od ozljede svesti na minimum, te preskočiti neka natjecanja", priopćila je Perković, koja je sezonu započela sjajno, s pobjedama na natjecanjima Dijamantne lige u Dohi i New Yorku, gdje je bacila 68.48 metara, što je vodeći hitac u svijetu ove sezone. Miting Ak Dinamo-Zrinjevac održava se preko 30 godina, počevši kao klupsko natjecanje da bi s godinama dobilo međunarodni karakter, a na kojem redovito sudjeluje dvjestotinjak atletičara.

PARIZ - Nogometaši Bordeauxa pobjednici su Francuskog kupa nakon što su u finalu u Parizu svladali Evian s 3:2. U vrlo uzbudljivoj utakmici Evian se dvaput vraćao iz rezultatskog zaostatka, a pogodak vrijedan naslova za Žirondince zabio je Cheick Tidiane Diabate u 89. minuti. Diabate je zabio i prvi zgoditak za Bordeaux u 39. minuti, ali je u 48. minuti promašio kazneni udarac. Za Evian je 51. minuti izjednačio Yannick Sagbo, Bordeaux opet vodi preko Henria Saiveta (54), a Brice Dja Djedje u 70. minuti poravnava na 2:2. Minutu prije kraja nakon velike pogreške obrane Diabate donosi Bordeauxu četvrti Kup, prvi nakon 1987., a Evian gubi svoje prvo veliko finale u povijesti kluba.

NEW YORK - Bivši NBA košarkaš Mookie Blaylock teško je stradao u prometnoj nesreći i nalazi se u komi u bolnici u Atlanti. Blaylock (46) je stradao u frontalnom sudaru, a njegovo stanje je vrlo ozbiljno, kažu liječnici. Blaylock je bio u NBA ligi od 1989. do 2002., a bio je jedan od najboljih obranbenih igrača lige. Veći dio karijere igrao je za Atlanta Hawkse, a nastupao je i za New Jersey Netse i Golden State Warriorse.

HOUSTON - Nogometne reprezentacije Meksika i Nigerije odigrale su 2:2 u prijateljskom susretu igranom pred 62.107 gledatelja na stadionu Reliant u Houstonu. Meksiko je poveo golom napadača Manchester Uniteda Javiera 'Chicharita' Hernandeza u 21. minuti, no šest minuta kasnije meksički veznjak Pablo Barrera je skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton. Nigerija je izjednačila golom napadača kijevskog Dynama Ideye Browna, a potom je veznjak Coimbre John Ogu doveo Nigeriju u vodstvo. Ipak, u 70. minuti Hernandez je svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 2:2. Za Meksiko je ovo bila posljednja pripremna utakmica uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo, te skorašnjeg Kupa Konfederacija u Brazilu.

NEW YORK - Nakon što je Jim Boylan dobio otkaz, vodstvo NBA momčadi Milwaukee Bucksa je za novog trenera izabralo Larryja Drewa. Drew je za Buckse potpisao ugovor na tri godine, a bit će to njegov drugi samostalni posao u NBA ligi nakon što je posljednje tri sezone vodio Atlanta Hawkse. Radio je i kao pomoćni trener u New Jersey Netsima, Washington Wizardsima, Detroit Pistonsima i Los Angeles Lakersima.

Drew je na klupi Hawksa ostvario 128 pobjeda i 102 poraza, a 2011. je s Atlantom stigao do polufinala Istočne konferencije.

EUGENE - Svjetski rekorder na 5.000 i 10.000 metara Etiopljanin Kenenisa Bekele pobijedio je u utrci na 10 km na mitingu Dijamantne lige u američkom Eugeneu istrčavši rezultat 27:12,08 što je najbolje vrijeme ove godine. "Za mene je ovo posebno mjesto. Obožavam trčati na Prefontaine Classicu na Hayward Fieldu," kazao je 31-godišnji Etiopljanin. Najbolje rezultate sezone ostvarili su i Kenijac James Kiplagat Lagut na jednu milju s rezultatom 3:55,24, te Rus Aleksander Menkov u skok u u dalj (8,39 m). "Uvjeti za natjecanje su bili bolji nego u New Yorku i zadovoljan sam svojim nastupom," kazao je 22-godišnji Menkov koji je pobijedio tri posljednja olimpijska pobjednika Britanca Grega Rutherforda (OI 2012), Panamca Irvinga Saladinoa (OI 2008) i Amerikanca Dwight Phillips (OI 2004). U subotu je nastavak mitinga, no ženski vis i disk nisu u programu, pa najbolje hrvatske atletičarke Blanka Vlašić i Sandra Perković neće nastupiti na Prefontaine Classicu.

MILANO - Dugogodišnji kapetan talijanskog nogometnog prvoligaša Intera Javier Zanetti smatra kako će novi trener Walter Mazzarri vratiti 'Nerazzurre' u vrh talijanskog nogometa. "Mazzarri je iskusan i kvalitetan stručnjak. Nakon svih loših stvari koje su nam se dogodile, uvjeren sam kako on može vratiti stvari na pravo mjesto. Nisam ga imao prilike upoznati, no vidim što je učinio s prijašnjim klubovima. Nadam se kako će iduća sezone biti odlična za naš klub," kazao je Zanetti talijanskim medijima. Inter je ove sezone zauzeo deveto mjesto u Serie A i nije uspio izboriti plasman u niti jedan europski kup. "Potrebi su nam snaga i vjera u uspjeh. Inter zaslužuje mjesto u vrhu talijanskog nogometa," kazao je 39-godišnji Argentinac. Zanetti je u završnici sezone doživio tešku ozljedu Ahilove tetive i pauzirat će najmanje osam mjeseci. Zanetti je od 1995. do danas odigrao 845 utakmica u dresu Intera osvojivši 16 trofeja pri čemu jednu Ligu prvaka i pet titula prvaka Italije.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙