FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 17. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT - U prvom susretu 32. kola Prve HNL Hajduk je u Splitu pobijedio Osijek 1:0 i barem privremeno skočio sa petog na treće mjesto ljestvice. Pogodak odluke zabio je Anton Maglica u 16. minuti. Večeras je na rasporedu i derbi kola u kojem se sastaju dvije vodeće momčadi HNL-a Dinamo i Lokomotiva. LJESTVICA: 1. Dinamo 71 bod, 2. Lokomotiva 56, 3. Hajduk 52, 4.Split 51, 5. Rijeka 50.

ZAGREB - Vratar zagrebačkog Dinama Ivan Kelava prekinuo je niz bez primljenog pogotka nakon 950 minuta. Kelavinu seriju prekinuo je branič Lokomotive Ante Puljić postigavši pogodak već u trećoj minuti večerašnje utakmice na stadionu Maksimir. Kelava je odavno skinuo klupski rekord Željka Stinčića koji je bio nesavladan 749 ligaških minuta. U nedavnom susretu protiv Splita preskočio je i hrvatskog rekordera Joeya Didulicu, koji od 22. listopada 2005. do 11. ožujka 2006. u dresu bečke Austrije nije primio gol 874 minute. Najduži niz u Europi u ligaškim susretima drži bivši vratar belgijskog Club Bruggea Danny Verlinden sa 1.390 minuta bez primljenog gola. Svjetski rekorder je Brazilac Mathos Filho Mazaropi na vratima Vasco da Game, kojega suparnici nisu svladali čak 1.816 minuta.

ZAGREB - Hajduk je dobio od UEFA-e iz Nyona službeni dopis kojim se potvrđuje da je splitski klub ispunio sve zahtjeve koji su pred njega stavljeni, odnosno da je zadovoljio "financijski fair-play" što mu daje potvrdu nastupa u europskim natjecanja nakon što rezultatima u domaćem natjecanju budu izborena, objavljeno je u petak na Hajdukovim internetskim stranicama.Kako piše u odluci, rezultat ispitivanja koji je prenio glavni istražitelj CFCB-a (Club Financial Control Body) je da su do sada ispunjeni svi uvjeti i da je na dan 31. ožujka 2013. godine HNK Hajduk platio dospjela dugovanja koja je utvrdila Istraživačka komora CFCB-a na dan 30. rujna 2012. Također se potvrđuje da su plaćeni iznosi koji su pismeno odgođeni između 30. rujna 2012. i 21. prosinca 2012., a koji su dospjeli prije 31. ožujka 2013. te sva dugovanja do dana 31. prosinca 2012. koja prethodno nisu bila utvrđena kao dospjela od strane Istraživačke komore CFCB-a, a koja su dospjela prije 31. ožujka 2013., u skladu s člancima 49 i 50 CL&FFP pravila.

CHERASCO - Britanski biciklist Mark Cavendish (Omega Pharma) pobijedio je u današnjoj 13. etapi utrke Giro d'Italia, koja je u dužini od 254 kilometra vožena od Busseta do Cherasca. Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (RadioShack) bio je 59., ali u vremenu pobjednika, a u istoj skupini u cilj su ušli i glavni favoriti Gira Vincenzo Nibali, Cadel Evans i Robert Gesink.Osvajač prošlogodišnjeg Tour de Francea i jedan od najvećih favorita za pobjedu uoči početka ovogodišnjeg Gira Britanac Bradley Wiggins odustao je zbog pogoršanja plućne infekcije. Drugi hrvatski predstavnik Kristijan Đurasek (Lampre) bio je 62. u današnjoj etapi, stigavši u cilj također u vremenu pobjednika. U ukupnom poretku vodi Talijan Vincenzo Nibali, a slijede ga Australac Cadel Evans (+0:41), Kolumbijac Rigoberto Uran (+2:04), te Nizozemac Robert Gesink (+2:12). Robert Kišerlovski je na 14. mjestu sa 5:57 minuta zaostatka. Đurasek u ukupnom poretku zauzima 50. mjesto (+1:05:13).

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine Niko Kovač odabrao je igrače za sljedeću akciju tijekom koje će krajem ovoga i početkom sljedećeg mjeseca odigrati dvije prijateljske utakmice, 29. svibnja Hrvatska će u Metkoviću igrati protiv vršnjaka iz Crne Gore, dok će 2. lipnja gostovati u Rio Maioru kod Portugala. Hrvatska će 13. kolovoza započeti kvalifikacijski put prema Europskom prvenstvu 2015. gostovanjem kod Lihtenštajna, a u skupini 5 suparnici će joj biti još Švicarska, Ukrajina i Latvija. Na pospisu su vratari Dominik Picak (Lokomotiva), Matej Delač (Inter), braniči Šime Vrsaljko, Josip Čalušić (oba Dinamo), Mato Miloš, Matej Mitrović, Dario Župarić (svi Cibalia), Niko Datković (Rijeka), Igor Bubnjić (Slaven Belupo), vezni igrači Mario Šitum, Karlo Bručić, Filip Mrzljak (svi Lokomotiva), Josip Radošević (Napoli), Antonio Jakoliš, Mijo Caktaš (oba Hajduk), Hrvoje Miličević (Zrinjski), Marcelo Brozović (Dinamo), te napadači Luka Begonja (Zadar), Ante Rebić (Split), Mislav Oršić (Inter), Marko Livaja (Atalanta), Antonini Čulina (Rijeka)

STOCKHOLM - Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu sljedeće će godine nastupiti u skupini B divizije I Svjetskog prvenstva, a za domaćina tog natjecanja u petak je na kongresu Međunarodnog saveza hokeja na ledu (IIHF) u Stockholmu potvrđena Litva. Uz Hrvatsku i Litvu, u Kaunasu će još nastupiti Velika Britanija, Poljska, Nizozemska i Rumunjska.

Pobjednik ovog natjecanja izorit će plasman u skupinu A divizije I, dok će posljednja reprezentacija ispasti u skupinu A divizije II.

ŽILINA - Nogometna reprezentacija Rusije osvojio je prvo mjesto na Europskom U-17 prvenstvu u Slovačkoj nakon što je u finalnom susretu pobijedila Italiju 5:4 boljim izvođenjem jedanaesteraca. Utakmica je završila bez golova. Prilikom izvođenja jedanaesteraca kod Rusije su bili neprecizni Paršikov i Gasilin, a kod Italije Di Molfetta, Sciacca i Palazzi.Na prvenstvu je nastupila i hrvatska reprezentacija koja je ispala u skupini osvojivši treće mjesto iza finalista. Hrvatska je obje utakmice protiv Rusije i Italije završila rezultatom 0:0.

LONDON - Bivši engleski nogometni reprezentativac Chris Waddle (52) smatra kako David Beckham po svojim igračkim kvalitetama nije niti među 1.000 najboljih nogometaša u posljednjih 40 godina. "Beckham je bio dobar, ali ne i vrhunski nogometaš. Iskreno, on nije niti među 1.000 najboljih nogometaša," kazala je bivša zvijezda Newcastle Uniteda i Tottenhama. Waddle, koji je na 'Otoku' poznat po svom britkom jeziku smatra kako je Beckham izvukao najviše što je mogao iz svoje karijere. "Sasvim sigurno bilo je mnogo talentiranijih i boljih igrača. No, Beckham je iskoristio sve prilike koje su mu se pružile u životu."

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙