FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 21. svibnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MADRID

Španjolske sportske novine u utorak su napravile mračnu bilancu razdoblja Josea Mourinha, nakon što je jučer navečer objavljeno da portugalski trener odlazi iz Real Madrida nakon tri burne godine.

"Poseban kraj" (The special end), naslov je na engleskom, koji ironizira nadimak Portugalca "The Special One" (Posebni) u sportskom dnevniku "Marca", ispod fotografije predsjednika Kraljevskog kluba Florentina Pereza i Joséa Mourinha, nasmijanih iz vremena kada je kontroverzni trener potpisao ugovor u svibnju 2010.

Drugi sportski dnevnik "As" navodi skupu bilancu iz Mourinhovog razdoblja: "50 milijuna u ugovorima i još 162 u kupnji igrača". Novine također ističu da je "Mourinho ostavio malo naslova i puno buke".

"Kraj ciklusa", naslov je u "Mundo Deportivo", katalonskom sportskom dnevniku koji otvara članak riječima "Mourinho na ulici".

"Mourinho, koji je trebao biti antikrist Pepu Guardioli i lijek protiv dominacije nogometa Barcelone u svijetu, napušta Bernabeu uz neuspjeh", piše "Mundo Deportivo".

Uz fotografiju Portugalca okrenutog leđima kako prolazi ispod osvijetljenog natpisa na kojem je znak za izlaz, drugi katalonski dnevnik "Sport", citira potpredsjednika Barcelone Carlesa Villarubija koji je izjavio da je "Mou pošast za španjolski nogomet".

Svi su veliki španjolski dnevnici na naslovnicima popratili prekid suradnje između Mourinha i Reala.

"Mou odlazi, Florentino ostaje", piše "El Pais" na prvoj stranici dodajući da je "Mourinha pobijedio pritisak".

"Uragan Mourinho prestaje 1. lipnja", dodaje "El Mundo". "Projekt suradnje između Mourinha i Real Madrida završio je smrću predoziranjem."

BUKUREŠT

Kontroverzni predsjednik rumunjskog nogometnog prvaka Steaue, multimilijunaš Gigi Becali (54) kažnjen je s dvije godine zatvora, a sud u Bukureštu izrekao mu je tu kaznu zbog toga što je ilegalno pokušao napustiti zemlju.

Becalija su zaustavili policajci u zračnoj luci u pokušaju ilegalnog napuštanja Rumunjske. Inače, Becali je optužen kako je sudjelovao u sumnjivim poslovima u kojima je država oštećena za milijun dolara.

"Za tako maleni iznos za koji me se tereti nikada ne bih ugrozio svoju obitelj", rekao je Becali i najavio žalbu Europskom sudu za ljudska prava.

Početkom ovog mjeseca Steaua je osvojila 24. naslov rumunjskog prvaka, prvi nakon 2006. godine, a iz Europske unije je klub upozoren zbog Becalijevih homofobnih izjava. Predsjednik Steaue je, naime, kazao kako u klub nikada ne bi doveo homoseksualca.

MOSKVA

Bivši pobjednik "Gira d'Italia" (2009) i "Vuelte a Espane" (2005, 2007), ruski biciklist Denis Menčov objavio je kraj karijere u dobi od 35 godina, a kao razlog naveo je probleme s koljenima.

Zbog ozljede koljena Menčov, član momčadi katjuša, nije mogao nastupiti na ovogodišnjem "Giru".

Iako ga je pratio glas vozača koji ne poduzima inicijativu, već samo prati ritam vodeće skupine, Menčov je tijekom karijere ostvario još nekoliko vrijednih pobjeda kao što je ona na utrci Kroz Baskiju 2004. godine, a na najvećoj svjetskoj utrci, "Tour de Franceu" dva je puta bio na pobjedničkom postoju. Nakon diskvalifikacije Alberta Contadora 2010. zauzeo je drugo mjesto iza Luksemburžanina Andyja Schlecka, dok je 2008. bio treći.

Posljednji nastup imao je krajem ožujka kada je odustao u sedmoj etapi utrke Kroz Kataloniju.

LONDON

Legendarni menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson (71), koji je u nedjelju posljednji put vodio momčad s klupe, u mirovinu odlazi i s nagradom za najboljeg menadžera u premier ligi za ovu sezonu koju je zaslužio u izboru svoje strukovne udruge (LMA).

Fergusonu, koji je Manchester United vodio od studenoga 1986. do svibnja 2013. godine, te je u tom razdoblju osvojio 13 naslova prvaka Engleske, pet FA Kupova i dvije Lige prvaka, ovo je četvrti put kako je osvojio nagradu menadžera godine.

"U neku ruku mi je i drago što je sve gotovo, jer trenerski je posao jako težak. Mislim da je nagradu zaslužio menadžer West Bromwicha Steve Clarke, jer je njegova momčad uspjela postići pet pogodaka Unitedu", rekao je Ferguson osvrnuvši se na nedjeljnu utakmicu posljednjeg kola Premier lige u kojoj su WBA i Manchester United odigrali 5-5, a WBA je nadoknadio zaostatak od 2-5 u posljednjih 10 minuta.

"Nema dvojbe kako nagrada LMA-a najpreciznije mjeri menadžerske sposobnosti jer nema boljih sudaca vašeg rada od onih koji se bave istim poslom. Nemoguće je pronaći prave riječi kako bi se opisala monumentalnost dosega Sir Alexa Fergusona kao i njegova ostavština", rekao je predsjednik LMA-a Howard Wilkinson.

DETROIT

U jedinom susretu drugog kruga doigravanja u američko-kanadskoj profesionalnoj NHL ligi u hokeju na ledu igranom u ponedjeljak Detroit Red Wingsi su na svom ledu svladali Chicago Blackhawkse sa 3-1 i tako poveli sa 2-1 u pobjedama u seriji.

Iako su Blackhawksi imali inicijativu od samo početka dvoboja, u prvoj su trećini uputili 15 udaraca na gol u odnosu na devet Red Wingsa, domaćini su izdržali početni nalet gostiju i s dva gola u razmaku od 31 sekunde sredinom druge trećine usmjerili utakmicu ka svom uspjehu. Prvi se u strijelce upisao Gustav Nyquist (27:49) nakon što je izbio sam pred vratara Chicaga Coreya Crawforda, obišao ga i potom poslao pločicu u mrežu. Na 2-0 povisio je Drew Miller (28:20) pospremivši u gol odbijanac nakon udarca Patricka Eavesa.

Nadu Chicagu vratio je Patrick Kane (44:35) nakon sjajnog dodavanja Duncana Keitha, a gosti su samo malo više od minute potom mislili kako su poravnali na 2-2. No, pogodak Andrewa Shawa je poništen jer se nalazio u golmanskom prostoru.

Konačnih 3-1 postavio je sjajni napadač Red Wingsa Pavel Dacjuk (46:46) fantastičnim udarcem koji je odsjeo u samom gornjem desnom kutu Crawfordova gola.

PALMA DE MALLORCA

U posljednjem susretu 36. kola španjolskog nogometnog prvenstva Mallorca je na svom terenu svladala Betis sa 1-0 (1-0).

Jedini pogodak na utakmici postigao je Hemed (21).

Mallorca je ovom pobjedom pobjegla sa začelja ljestvice, sada je pretposljednja, 19. sa 32 boda, jednim više od posljednje Celte, ali i tri manje od 17. Deportiva koji drži posljednje mjesto koje osiguravao ostanak u Primeri.

Betis je sedmi sa 52 boda.

Barcelona je još ranije osigurala naslov sa 94 boda, 13 više od drugog Reala iz Madrida.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙