FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 24. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MOSTAR - Hrvatska nogometna reprezentacija i mostarski Zrinjski odigrat će u subotu 1. lipnja u 19,00 sati u Mostaru prijateljsku utakmicu, potvrdili su u petak na konferenciji za novinare čelnici ovoga kluba izražavajući nadu da će sljedećeg tjedna stići i odobrenje UEFA-e i FIFA-e. Potpredsjednik Zrinjskog Davor Martinović izjavio je da se Nogometni savez BiH složio s održavanjem susreta. "Službeni dopis poslan je FIFA-i i UEFA-i pa se još jedino čeka dopuštenje i autorizacija ovih tijela. To bi trebalo stići tijekom idućeg tjedna", dodao je Martinović.

ZAGREB - Hrvatska kuglačica Petra Deša osvojila je naslov europske prvakinje na 14. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne koje se održava u srpskom gradu Apatinu. U kategoriji B1 Petra Deša je osvojila zlato s 1138 čunjeva, a Hrvatska je trećega dana prvenstva ubilježila još tri odličja. U kategoriji B2 Evica Šerfez s 1370 čunjeva osvojila srebro izgubivši zlato za jedan čunj, dok je u kategoriji B1 Ranko Milutinović sa srušenih 1250 čunjeva osvojio također srebrno odličje. U istoj kategoriji Stjepan Đunđek osvojio je broncu s 1202 čunja.

ZAGREB - U zagrebačkom Domu odbojke na kvalifikacijskom turniru za SP, koje će se održati u Poljskoj 2014., odbojkaši Hrvatske su danas u prvom kolu pobijedili Azerbajdžan sa 3-1 (25-16, 23-25, 25-19, 25-17). Prvi favorit turnira reprezentacija Nizozemske večeras igra protiv Bosne i Hercegovine. Hrvatski odbojkaši će u subotu igrati protiv Bosne i Hercegovine (17.00 sati), a u nedjelju sa Nizozemskom (19.30 sati). Prvoplasirana reprezentacija ide izravno u završni krug kvalifikacija (siječanj 2014.), dok će drugoplasirana momčad u dodatni krug kvalifikacija u listopadu ove godine.

ZAGREB/HERCEG NOVI - U Herceg Novom na kvalifikacijskom turniru za SP odbojkašica, koje će se održati u Italiji 2014., reprezentacija Hrvatske je danas u prvom kolu pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 3-0 (25-15, 25-18, 25-10). Hrvatskim odbojkašicama, koje su favoritkinje na turniru u Herceg Novom, trebalo je samo 66 minuta za trijumf protiv BiH. Večeras još igraju domaćin Crna Gora i Makedonija. Hrvatice će u subotu igrati protiv Makedonije (17.30 sati), a u nedjelju sa Crnom Gorom (20.00 sati). Prvoplasirana reprezentacija ide izravno u završni krug kvalifikacija (siječanj 2014.), dok će drugoplasirana ekipa u dodatni krug kvalifikacija u listopadu ove godine.

PARIZ - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u prvom kolu Roland Garrosa, koji počinje u nedjelju, protiv Nijemaca Philippa Petzschnera, dok će se Ivanu Dodigu suprostaviti Argentinac Guido Pella. Čilić je protiv Petzschnera, 99. tenisača svijeta do sada igrao tri puta i sva tri puta je pobijedio, a zadnji su se put susreli na turniru u Marseillu kada je naš tenisač slavio sa 7-6,6-3. Ivan Dodig je do sada protiv Argentinca, 101. tenisača svijeta, igrao jednom, ove godine na turniru iz Masters serije u Indian Wellsu i pobijedio ga je sa 6-1, 6-2.

ZAGREB - Novi član KHL lige zagrebački Medveščak dobio je danas još jedno igračko pojačanje - desnokrilnog napadača Kanađanina Mikea Glumca koji je skupio i 40 nastupa u NHL ligi. Glumac (33) je odigrao i 464 utakmica u AHL-u i 137 u njemačkoj DEL ligi, a potpisao je ugovor na jednu sezonu, uz opciju produženja za još jednu. "Mike je još jedan top-igrač koji se iznimno veseli dolasku u Zagreb i u Medveščak jer je tijekom boravka u Europi čuo za Medveščak. Kao igrač ističe se odličnim vještinama koje zna iskoristiti u suparničkoj trećini, naročito ispred gola, te je igrač jkoji igra fizičku igru'', izjavio je kratko sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

RIM - Novi trener talijanskog doprvaka Napolia bit će Španjolac Rafael Benitez, potvrdio je talijanskim medijima predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis. Benitez (53) tako odlazi iz Chelseaja s kojim je osvojio Europsku ligu i plasirao se treći u Engleskoj u Ligu prvaka, a naredne dvije godine provest će u klubu s juga Italije.Benitez je uz Chelsea vodio Valenciu, Liverpool i Inter, a na klupi Napolija zamijenit će Waltera Mazzaria, koji navjerojatnije odlazi u Inter. Prema pisanju talijanskog tiska Benitez će u Napoliju godišnje primati 3.5 milijuna eura.

RIM - Talijanski gigant Inter otpustio je trenera Andreu Stramaccionia zbog loših rezultata i tek devetog mjesta u prvenstvu. Ta vijest je posve očekivana jer je i sam trener kazao da ne vidi smisla u nastavku suradnje s milanskim klubom. Stramaccioni je preuzeo Inter u ožujku 2012. naslijedivši Claudia Ranieria, a imao je ugovor do ljeta 2015. Glavni kandidat za klupu Intera je Walter Mazzarri, koji je napustio Napoli, s kojim je osvojio naslov talijanskog doprvaka.

LONDON - Gibraltar je od petka nova, 54. članica Europskog nogometnog saveza nakon što je na kongresu UEFE u Londonu aklamacijom potvrđeno članstvo tog britanskog prekomorskog teritorija koji će sudjelovati u kvalifikacijama za EURO 2016.

Gibraltar se čak 14 godina borio za članstvo u UEFI, uz veliko protivljenje Španjolske koja drži da je taj maleni teritorij na samom jugu Europe njihov. Španjolska je konačno popustila na Kongresu UEFE, ali je prihvaćen njhov uvjet da niti reprezentacija niti klubovi iz Gibraltara ne smiju igrati sa španjolskim klubovima ili reprezentacijom.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙