FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 10. svibnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija će prvi dio priprema za utakmicu sa Škotskom u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. godine odraditi u Međugorju, potvrdili su u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS). "Vatreni" će u Međugorju boraviti od 27. svibnja do 2. lipnja. Reprezentacija će biti smještena u hotelu Villa Regina, a pripremat će se u sportsko-rekreacijskom centru Sport Centar. Drugi dio priprema od 2. lipnja reprezentacija će odraditi u Zagrebu gdje se na stadionu Maksimir 7. lipnja u 20:15 igra kvalifikacijski ogled između Hrvatske i Škotske. Četiri kola prije kraja kvalifikacija Hrvatska i Belgija su izjednačene na vrhu ljestvice sa po 16 bodova, Srbija je treća sa sedam bodova, a zatim slijede Wales (6), Makedonija (4) i Škotska (2).

NEW YORK - Hokejaši Chicago Blackhawksa i Ottawa Senatorsa pridružili su se San Jose Sharksima izborivši plasman u konferencijska polufinala doigravanja NHL lige. Chicago je u petom susretu četvrtfinala Zapada u svom United Centru deklasirao Minnesota Wild 5:1 i ukupnim rezultatom 4:1 osigurao nastavak natjecanja. Praktički sve je bilo gotovo do sredine druge dionice i vodstva domaćina 3:0. Minnesota je potom uspjela smanjiti, no Blackhawksi su uzvratili s još dva gola i mirno priveli susret kraju. Nastavak natjecanja osigurala je i Ottawa koja je u petom susretu četvrtfinala Istoka na gostovanju 'razbila' Montreal Canadiense 6:1 i ukupnim rezultatom 4:1 izborila polufinale. Prvo nakon 2007. kada je stigla do Stanley Cup finala, no tada je slavio Anaheim. Domaćin se držao tek u prvoj trećini, a potom je uslijedio potop. Cory Conacher je zabio dva, a Zack Smith, Kyle Turris, Daniel Alfredsson i Erik Condra po jedan gol za Senatorse, dok je strijelac za domaćine bio P.K. Subban. U idućoj rundi Ottawu očekuje bolji iz susreta između Pittsburgh Penguinsa i New York Islandersa Pittsburgh je sinoćnjom pobjedom 4:0 u svom Consol Energy Centru stigao do prednosti od 3:2, a priliku za prolaz imat će za dva dana u New Yorku.

MANCHESTER - U svom prvom medijskom istupu nakon što je i službeno potvrđeno kako će od 1. srpnja preuzeti Manchester United, David Moyes je poručio kako 'neće biti lako naslijediti najboljeg trenera u povijesti', ali i kako je spreman za veliki izazov. "Velika je čast voditi Manchester United posebice nakon što me za taj posao preporučio Alex Ferguson. Znam da neće biti lako naslijediti najboljeg trenera na svijetu, no spreman sam za izazov. Mogućnost voditi United ne pruža se često i zaista se radujem odlasku na novi posao," kazao je 50-godišnji Moyes. Moyes je vodio Everton od 2002. godine, a prije toga četiri godine je sjedio na klupi Preston North Enda. "Everton će zauvijek ostati u mojem srcu. Na Goodisonu sam proveo niz sjajnih godina i želim se zahvaliti navijačima i čelnicima kluba na podršci koju su mi pružali sve ovo vrijeme," dodao je škotski stručnjak. Legendarni Ferguson vodio je United punih 26 godina i pritom osvojio 38 trofeja.

LONDON - Veznjak engleskog premierligaša Chelsea Frank Lampard (34) želio bi da se portugalski stručnjak Jose Mourinho vrati u redove 'Bluesea'. "Bilo bi sjajno kada bi se Mourinho vratio u Chelsea. On je uspješan menadžer i bila bi velika stvar kada bi se vratio u klub. On je svakako jedan od najboljih menadžera na svijetu", kazao je Lampard engleskim medijima. Lampard je bio jedan od ključnih igrača 'Bluesa' u vrijeme dok je Mourinho predvodio londonski klub do naslova engleskog prvaka 2005. i 2006. godine. Poput Mourinhove, niti sudbina Franka lamparda nije potpuno jasna, jer još nije produžio ugovor. "Stalno govorim kako želim zaključiti karijeru u ovom klubu. No, sve će ovisiti o novom menadžeru," dodao je. Lampard je član Chelsea od 2001. godine, a do sada je u dresu 'Bluesa' odigrao 605 utakmica i postigao 201 gol. Još mu nedostaje jedan pogodak kako bi se izjednačio s Bobbyjem Tamblingom na prvom mjestu ljestvice najboljih strijelaca kluba.

RIM - Disciplinska komisija Talijanske nogometne lige kaznila je Atalantu i Juventus sa po 50.000 eura zbog navijačkih incidenata za vrijeme njihova međusobna ogleda u Bergamu. Navijači Atalante i Juventusa sukobili su se na tribinama, gađali se petardama i bakljama, a u incidentima je ozlijeđeno pet osoba. Serie A je objavila kako klubovi nisu rigoroznije kažnjeni jer su njihovi igrači i čelnici pomogli u smirivanju navijačkih strasti. Juventus, koji je ranije osigurao naslov prvaka, pobijedio je 1:0.

BRUXELLES - Nogometaši Racing Genka pobjednici su belgijskog Kupa nakon što su u finalnom susretu u Bruxellesu pobijedili Cercle Brugge 2:0 (0:0). Genk je utakmicu odlučio golovima u posljednjih pet minuta susreta, a strijelci su bili Bennard Yao Kumordzi (85) i Jelle Vossen (89). Genku je to četvrti naslov pobjednika nacionalnog Kupa u povijesti, dok je Cercle Brugge u svom sedmom finalu doživio i peti poraz.

ROTTERDAM - Nogometaši AZ Alkmaara pobjednici su nizozemskog Kupa nakon što su u finalnom susretu u Rotterdamu na stadionu De Kuip pred 51.170 gledatelja pobijedili PSV Eidnhoven 2:1. AZ je već nakon 15 minuta vodio 2:0, a strijelci su bili Adam Maher (12) i Jozy Altidore (14). Do konca prvog dijela PSV je uspio smanjiti pogotkom Locadie u 31. minuti, a potom u nastavku jurnuo po izjednačenje. Usprkos velikoj dominaciji PSV-a i niza prilika rezultat se više nije mijenjao. Najbolju priliku za poravnanje imao je Jeremain Lens koji je u sudačkoj nadoknadi utakmice uzdrmao okvir gola. Za momčad iz Alkmaara to je četvrti naslov pobjednika 'KNVB kupa' nakon što su bili najbolji 1978, 1981 i 1982 godine.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙