FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 14. svibnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

MANCHESTER - Engleski nogometni doprvak Manchester City otpustio je menadžera Roberta Mancinija manje od tjedan dana prije završetka sezone, a točno godinu dana nakon što je Talijan "građanima" donio naslov prvaka Engleske nakon 44 godine čekanja. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja naslova, City je i u novu sezonu ušao s velikim ambicijama, ali u prvenstvu je zaostao više od 10 bodova za gradskim suparnikom Manchester Unitedom koji je i teoretski osigurao naslov čak četiri kola prije kraja, iz Lige prvaka "građani" su ispali još u skupini, dok su u subotu propustili i posljednju priliku za osvajanje trofeja porazom u finalu FA Kupa od slabašnog Wigan Athletica.

Mancini je u Manchester City stigao u prosincu 2009. godine kada je na klupi zamijenio Marka Hughesa, te je u prvoj sezoni s "građanima" zauzeo peto mjesto u Premier ligi. Godinu potom je bio treći, ali je i osvojio FA Kup, prvi trofej za City nakon osvajanja Liga kupa 1976. U sezoni 2011/12. velika ulaganja u pojačanja Mancini je opravdao osvajanjem naslova prvaka Engleske, ali u ovoj sezoni je klub ostao bez trofeja.

BARCELONA - Najbolji nogometaš svijeta, napadač novog španjolskog prvaka Barcelone i argentinski reprezentativac Lionel Messi zbog ozljede butnog mišića desne noge pauzirat će dva do tri tjedna, objavila je Barcelona. Messi je morao izaći u 72. minuti subotnjeg prvenstvenog dvoboja protiv Atletica u Madridu zbog obnovljene ozljede mišića koju je zadobio tijekom dvoboja četvrtfinala Lige prvaka protiv Paris SG-a. Kako sezona u Španjolskoj završava 1. lipnja, Messi će najvjerojatnije propustiti posljednja tri prvenstvena kola.

SAN SEBASTIAN - U posljednjem dvoboju 35. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Sociedad i Granada igrali su 2-2 (2-1). Domaći su dva puta vodili golovima Agirretxea (9, 45), ali važan bod gostima u borbi za ostanak osigurali su El-Arabi (15) i Recio (90+3). Tri kola prije kraja sezone Real Sociedad i dalje drži četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, ali sada ima jednak broj bodova kao i peta Valencia, dok je Granada 16. sa četiri boda više od 18. Deportiva iz La Corune koji se nalazi u zoni ispadanja. Barcelona je osigurala naslov prvaka sa 10 bodova više od drugog Reala iz Madrida.

CHICAGO - Košarkaši Miami Heata i Memphis Grizzliesa stigli su nadomak plasmana u konferencijska finala doigravanja NBA lige nakon što su poveli sa po 3-1 u pobjedama protiv Chicago Bullsa, odnosno Oklahoma City Thundera, te ih od prolaska dalje dijeli samo po još jedan uspjeh. Na Istoku je aktualni prvak Miami kao gost svladao Chicago s visokih 88-65, dok je na Zapadu Memphis bio uspješniji od lanjskog finalista Oklahoma Cityja sa 103-97 nakon produžetka.

NEW YORK - Rezultati susreta drugog kruga doigravanja američke profesionalne košarkaške NBA lige igranih u ponedjeljak (u konferencijski finale plasirat će se momčadi koje prve ostvare četiri pobjede):

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Chicago - Miami 65-88

(Miami vodi sa 3-1)

ZAPADNA KONFERENCIJA:

Memphis - Oklahoma City 103-97 (produžetak)

(Memphis vodi sa 3-1)

BOSTON - Nevjerojatan preokret vidjeli su gledatelji u TD Gardenu u Bostonu gdje su njihovi Bruinsi u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga doigravanja NHL lige svladali Toronto Maple Leafse sa 5-4 u produžetku, a sredinom treće trećine gubili su sa 1-4. Bruinsi su u posljendjih minutu i pol postigli dva gola nakon što su povukli vratara s leda, a u gotovo 100-godišnjoj povijesti najjače hokejaške lige na svijetu nije se dogodilo nešto slično. Preokret su kompletirali pogotkom u produžetku kojim izborili prolazak u drugi krug gdje će se ogledati s New York Rangersima koji su u drugoj utakmici broj sedam igranoj u ponedjeljak kao gosti nadigrali Washington Capitalse sa 5-0.

Iako su i Bruinsi i Rangersi članovi "originalnih šest" klubova u NHL-u, ova dva sastava susrest će se u doigravanju po prvi put nakon čak 40 godina. Posljednji put, 1973. godine, uspješniji su bili Rangersi. U ostala tri dvoboja drugog kruga igrat će Pittsburgh Penguinsi i Ottawa Senatorsi, Chicago Blackhawksi i Detroit Red Wingsi, te Los Angeles Kingsi i San Jose Sharksi.

NEW YORK - Rezultati susreta prvog kruga doigravanja u američko-kanadskoj profesionalnoj NHL ligi u hokeju na ledu (plasman u drugi krug ostvarile su momčadi koje su ostvarile po četiri pobjede):

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Washington - NY Rangers 0-5

(NY Rangers su pobijedili sa 4-3)

Boston - Toronto 5-4 (produžetak)

(Boston je pobijedio sa 4-3)

STOCKHOLM - Nakon današnjih susreta svjetskog prvenstva u hokeju na ledu Elitne divizije, koje se održava u Švedskoj i Finskoj, poznate su obje reprezentacije koje sele u niži rang natjecanja - to su Slovenija i Austrija. Sloveniji je presudila pobjeda Danske protiv Bjelorusije (3:2) nakon čega naši susjedi više nemaju niti teoretske izglede za spas. Slovenija se pokušala 'spasiti' pobjedom protiv Kanade, no nije uspjela premda je vodila 2:0. Na koncu je Kanada slavila nakon produžetaka 4:3. Austrija se našla u teškom položaju nakon što je Latvija pobijedila Francusku 3:1. Austrijanci su potom izgubili od Rusije 4:8 završivši na začelju ljestvice.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙