FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 2. svibnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

STOCKHOLM - Bivši vratar zagrebačkog Dinama Ivan Turina (32) pronađen je mrtav u svom stanu u Stockholmu u četvrtak ujutro, objavila je policija iz švedskog glavnog grada.

"Mogu potvrditi kako je Ivan Turina mrtav, ali nema pokazatelja kako se radi o nasilnoj smrti", rekao je glasnogovornik policije u Stockholmu Patrik Nuss.

Pretpostavlja se kako je Turina preminuo u snu od zatajenja srca.

Turina je branio za Dinamo od 1998. do 2007. godine, te je u tom razdoblju ostvario 73 nastupa za klub. Nakon Dinama igrao je za grčki Xanthi i poljski Lech iz Poznana, da i 2010. stigao u AIK iz Stockholma. Bio je članom svih hrvatskih mlađih selekcija, a 2006. godine protiv Hong Konga je upisao i jedini nastup za najbolju vrstu. Iza Turine su ostali supruga i dvije kćekre u dobi od jedne i dvije godine.

BARCELONA - Nogometaši Bayerna plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su i u uzvratu na Nou Campu slavili protiv Barcelone s 3:0. U prvom susretu u Muenchenu Bavarci su slavili sa 4:0 i s ukupnih nevjerojatnih 7:0 prošli u finale, gdje ih 25. svibnjana Wembleyu čeka dortmundska Borussia. Strijelci za Bayern bili su Arjen Robben (47), Gerrad Pique (72-ag) i Thomas Mueller (76). Mario Mandžukić odigrao je čitavu utakmicu za Bayern.

BUENOS AIRES - Rezultati prvih utakmica osmine finala južnoameričke nogometne Cope Libertadores igranih u srijedu:

Boca Juniors (Arg) - Corinthians (Bra) 1-0 (Nicolas Blandi 59)

Gremio (Bra) - Independiente Santa Fe (Kol) 2-1 (Eduardo Vargas 27, Fernando 80 / Omar Perez 54-11m)

KUALA LUMPUR - Bahreinski šeik Salman bin Ebrahim al Khalifa izabran je za novog predsjednika Azijskog nogometnog saveza (AFC), a na toj je poziciji naslijediti Katarca Mohameda Bin Hammama, koji je prošle godine morao odstupiti sa svih dužnosti u sportu. Šeik Salman dobio je 33 od 46 glasova u izboru održanom u Kuala Lumpuru uvjerljivo potukavši protukandidate, Yousufa Al Serkala iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je dobio šest glasova, te Tajlanđanina Worawija Makudija, koji je dobio sedam glasova. Osim na mjestu predsjednika AFC-a, šeik Salman je Bin Hammama zamijenio i u Izvršnom odboru FIFA-e. Bin Hammam je morao podnijeti ostavke na sve dužnosti u sportu zbog optužbi za korupciju i financijskih nepravilnostima.

NEW YORK - Košarkaši Boston Celticsa i Houston Rocketsa na pola su puta do ostvarenja velikih preokreta protiv New York Knicksa, odnosno Oklahoma City Thundera u prvom krugu doigravanja NBA lige. Nakon gostujućih pobjeda u petim utakmicama Celticsi i Rocketsi smanjili su zaostatke u pobjedama na 2-3, te im nedostaju još po dva uspjeha da preokrenu 0-3 u 4-3, a takvo što se još nikada nije dogodilo u povijesti najjače košarkaške lige na svijetu.

NEW YORK - Rezultati susreta prvog kruga doigravanja američke profesionalne NBA lige igranih u srijedu (plasman u drugi krug izborit će momčadi koje prve ostvare četiri pobjede):

ISTOČNA KONFERENCIJA:

New York - Boston 86-92

(New York vodi 3-2)

Indiana - Atlanta 106-83

(Indiana vodi 3-2)

ZAPADNA KONFERENCIJA:

Oklahoma City - Houston 100-107

(Oklahoma City vodi 3-2)

NEW YORK - Branič Portland Trail Blazersa Damian Lillard jednoglasno je izabran za najboljeg novaka u američkoj profesionalnoj košarkaškoj NBA ligi. Lillard je bio šesti izbor na prošlogodišnjem "draftu", ali je svojim igrama u dresu Blazersa zasjenio sve ostale "rookije". Sezonu je okončao sa 19.0 koševa i 6.5 asistencija u prosjeku, a odigrao je sve 82 utakmice. Lillard je četvrti igrač u povijesti koji je jednoglasno izabran za novaka godine, prije njega ta čast pripala je Ralphu Sampsonu (1984), Davidu Robinsonu (1990) i Blakeu Griffinu (2011). Također, Lillard je i četvrti igrač Portlanda koji je dobio ovu nagradu, prije njega za novaka godine birani su Geoff Petrie (1971), Sidney Wicks (1972) i Brandon Roy (2007).

PITTSBURGH - Hokejaši Pittsburgh Penguinsa i Boston Bruinsa ostvarili su sigurne pobjede na svom terenu u prvim utakmicama prvog kruga doigravanja Istočne konferencije NHL lige protiv New York Islandersa, odnosno Toronto Maple Leafsa, dok se u jedinoj utakmici igranoj na Zapadu u srijedu dogodilo iznenađenje jer su San Jose Sharksi sa 3-1 kao gosti nadigrali Vancouver Canuckse.

NEW YORK - Rezultati susreta prvog kruga doigravanja američko-kanadske profesionalne HNL lige u hokeju na ledu 8plasman u drugi krug izborit će momčadi koje prve ostvare četiri pobjede):

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Pittsburgh - NY Islanders 5-0

(Pittsburgh vodi 1-0)

Boston - Toronto 4-1

(Boston vodi 1-0)

ZAPADNA KONFERENCIJA:

Vancouver - San Jose 1-3

(San Jose vodi 1-0)

BAKU - Svečanost otvaranja prvih Europskih igara (EI) održat će se 12. lipnja, a svečanost zatvaranja 28. lipnja 2015., objavila je predsjednica Organizacijskog odbora EI Baku 2015. i prva dama Azerbajdžana Mehriban Alijeva. Datumi otvaranja i zatvaranja utvrđeni su na sastanku Komisije Europskih olimpijskih odbora (EOO) za koordinaciju prvih EI s Organizacijskim odborom Igara na kojem je rečeno da su sporazum o sudjelovanju već potpisale većina europskih sportskih federacija među kojima su: streličarstvo, vodeni sportovi, badminton, košarka, kajak kanu, biciklizam, mačevanje, nogomet, gimnastika, judo, karate, streljaštvo, stolni tenis, taekwondo, triatlon, odbojka i hrvanje.

ZAGREB - U subotu u Napulju započet će 96. izdanje druge najveće biciklističke utrke na svijetu, "Gira d'Italia", a po drugi će se put na startnoj listi naći dva hrvatska vozača. Robert Kišerlovski (26) će biti kapetan američke momčadi RadioShack, te u utrku ulazi s ambicijom popraviti svoj dosadašnji najbolji rezultat u karijeri, a to je 10. mjesto s "Gira" 2010., dok će Kristijan Đurasek (25) u svom prvom nastupu na nekoj trotjednoj utrci voziti u službi pobjednika ove utrke iz 2011., kapetana Lamprea Michelea Scarponija. Jedini put dosada kada su dvojica hrvatskih vozača nastupila na "Giru" bio je 2004. kada su Vladimir Miholjević i Radoslav Rogina imali priliku tijekom dvije etape voziti i na "domaćem" terenu, tada je jedna etapa završila u Puli, a jedna počela u Poreču.

Uoči početka ovogodišnjeg "Gira" kao glavni favoriti za naslov ističu se Britanac Bradley Wiggins (Sky) i Talijan Vincenzo Nibali (Astana). Njih dvojica bili su u "glavnim ulogama" i na prošlogodišnjem "Tour de Franceu", a uspješniji je bio Britanac koji je slavio, dok je Talijan zauzeo treće mjesto iza Wigginsa i njegova momčadskog kolege Chrisa Froomea.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙