FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: blagi rast terminskih indeksa uoči odluka ECB-a

Autor: scvi
NEW YORK, 2. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago ojačali, jer investitori očekuju da će Europska središnja banka danas odobriti nove monetarne poticaje gospodarstvu eurozone.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u plusu 36 bodova, tehnološki Nasdaq 8 bodova, a S&P 500 indeks 4 boda.

Europska središnja banka danas će objaviti odluke sa svog redovitog zasjedanja, koje ovoga mjeseca održava u Bratislavi. Investitori očekuju snižavanje ključne kamatne stope u eurzoni s 0,75 na 0,50 posto.

Procjenjuje se i da bi ECB mogao izložiti i nešto manje konvencionalne politike kako bi ohrabrio banke da povećaju kreditnu aktivnost.

Nove smjernice investitorima će dati i podaci američkog ministarstva rada o tjednoj nezaposlenosti. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je u proteklome tjednu u SAD-u bez posla ostalo 345.000 osoba, nakon 339.000 u tjednu ranije.

Zasebno, bit će objavljeni i podaci o troškovima rada u SAD-u i produktivnosti rada u prvom ovogodišnjem tromjesečju te podaci o trgovinskom deficitu SAD-a u ožujku.

Među važnijim kompanijama, pak, poslovne rezultate za prvo tromjesečje objavit će General Motors i Kelloggs.

Na europskim burzama oprezno se trguje, uoči odluka ECB-a. Trenutno je londonski Ftse u minusu 0,21 posto, a pariški CAC 0,12 posto, dok je frankfurtski DAX u plusu 0,5 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙