FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: uoči objave pokazatelja terminski indeksi stagniraju

Autor: scvi
NEW YORK, 23. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe veće oscilacije, dok investitore zabrinjavaju globalni gospodarski izgledi nakon razočaravajućih podataka o poslovnim aktivnostima u Kini i Njemačkoj, a na oprezni su i uoči objave novih američkih pokazatelja, kao i poslovnih izvješća kompanija.

Terminski Dow Jones oko 12,30 sati bio je na dobitku tek 2 bodova, a tehnološki Nasdaq 1,25 bodova, dok je S&P 500 indeks bio u minusu 2,25 bodova.

„Globalni gospodarski pokazatelji nastavljaju nas razočaravati, pa je raspoloženje na tržištu nestabilno“, navode stratezi Barclaysa u bilješci svojim klijentima.

Prema izvješću HSBC banke, PMI indeks industrijske aktivnosti u Kini skliznuo je u travnju s 51,6 na 50,5 bodova, niže nego što se očekivalo.

Nadalje, PMI indeks poslovne aktivnosti u eurozoni u travnju je stagnirao na 46,6 bodova, no neugodno je iznenadio pad njemačkog PMI indeksa i to po prvi puta u protekla četiri mjeseca.

Sve to budi sumnje investitora da eurozona u ostatku godine neće uspjeti ostvariti gospodarski rast.

Nove smjernice investitori bi trebali dobiti od objave podatka o prodaji novih kuća u SAD-u u ožujku, kao i PMI indeksa američke poslovne aktivnosti u travnju.

U većem fokusu investitora mogla bi se naći dionica Applea, koji će danas izvijestiti o poslovnim rezutlatima. U elektroničkom predtrgovanju cijena te dionice skočila je 2,08 posto.

Na europskim burzama najvažniji indeksi jačaju, unatoč podatku o padu njemačkog PMI indeksa industrijske i uslužne djelatnosti u travnju, po prvi puta u protekla četiri mjeseca. Trenutno je londonski Ftse u plusu 1 posto, frankfurtski DAX 0,8 posto, a pariški CAC 2,25 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙