FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kartice Diners Cluba Slovenija od danas nevažeće

Autor: lfia
LJUBLJANA, 17. svibnja 2013.(Hina) - Slovenska središnja banka oduzela je licencu za obavljanje platnih usluga tvrtki Diners Club Slovenija, objavljeno je u petak u Ljubljani.

Od petka, kada joj je rješenje uručeno, ona mora onemogućiti mogućnost plaćanja transakcija u Sloveniji i inozemstvu tim karticama, objavila je slovenska središnja banka. Mediji navode da je riječ o oko 80.000 izdanih kartica Dinersa.

Diners Club Slovenija u vlasništvu je tvrtke Findale Enterprises, registrirane na Djevičanskim otocima. Tvrtku kontrolira utjecajni slovenski poduzetnik Tomaž Lovše, donedavno predsjednik Slovenskog skijaškog saveza i jedan od osnivača američko-slovenske mješovite gospodarske komore. Lovše (45) živi u Monaku, a smatraju ga jednim od najbogatijih Slovenaca.

U priopćenju Slovenske središnje banke ne navode se razlozi za oduzimanje licence. Mediji su zadnjih tjedana javljali o navodnim teškoćama koje je Lovše imao u realizaciji nekih svojih poslovnih planova. On sam za sada nije dostupan za komentar o ovom rješenju.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙