FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija prodala obveznice za 3,5 milijardi dolara

Autor: lfia
LJUBLJANA, 3. svibnja 2013.(Hina)- Slovenija je na međunarodnom financijskom tržištu uspješno izdala obveznice na rok od pet i 10 godina za 3,5 milijardi američkih dolara, što će joj omogućiti servisiranje kreditnih obveza i proračunskih potreba do kraja ove godine, objavili su u petak slovenski mediji.

Za kupnju petogodišnjih obveznica vrijednih milijardu dolara, uz prinos od 4,95 posto, i 10-godišnjih obveznica vrijednih 2,5 milijardi dolara, uz prinos od 6 posto, zabilježeno je veliko zanimanje investitora. Stoga su postignuti prinosi nešto bolji od prvotnih procjena, iako je agencija Moody's u utorak rejting slovenskih državnih obveznica zbog problema u bankarskom sustavu snizila za dva stupnja, javio je u petak Slovenski radio.

Slovenski mediji prenose ocjene financijskih stručnjaka prema kojima je vlada premijerke Alenke Bratušek prodajom obveznica, uz visoke kamate, samo "kupila vrijeme" u kojemu će morati provesti najavljene mjere sanacije bankarskog sustava i fiskalne stabilizacije kani li ubuduće do financijskih sredstava na međunarodnom tržištu dolaziti po boljim uvjetima.

(Hina) xfl yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙