FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija nastavila aktivnosti na izdavanju dolarskih obveznica

Autor: lfia
LJUBLJANA, 2. svibnja 2013.(Hina) - Slovenija je u četvrtak nastavila aktivnosti na prodaji dviju državnih obveznica nominiranih u američkim dolarima, koje je privremeno bila prekinula u utorak.

Na taj privremeni prekid Slovenija se bila odlučila nakon što je agencija Moody's snizila rejting državnog duga Slovenije za dvije razine, sa Baa2 na Ba1, navevši kao razloge teškoće te države u bankarskom sektoru i mogućnosti da će zbog toga biti prisiljena tražiti međunarodnu financijsku pomoć.

Zbog sniženog rejtinga Slovenija je za svoje dolarske obveznice s petogodišnjim dospjećem u četvrtak potencijalnim investitorima nudila referentnu godišnju kamatnu stopu od 5,125 posto, a za 10-godišnje stopu od 6,125 posto, nešto višu od one koju je nudila uz utorak, objavili su slovenski mediji.

Sa spomenute dvije tranše obveznica Slovenija želi prikupiti 3 milijarde američkih dolara kredita. Večeras se očekuje zatvaranje knjige narudžbi za upis obveznica, a rezultati prodaje bit će poznati u petak, prenijeli su slovenski mediji.

(Hina) xfl ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙