FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švorinić: tri razloga nazadovanja Rijeke

Autor: dsil
RIJEKA, 16. svibnja 2013. (Hina) - Kandidat za gradonačelnika Liste za Rijeku i predsjednik te političke stranke Danko Švorinić ustvrdio je danas da su ključni razlozi nazadovanja Rijeke pogrešan administrativni ustroj i rascjepkanost nekadašnje Općine Rijeka, 20 godina pogrešne razvojne koncepcije i deindustrijalizacije grada, te sustav političke korupcije u Rijeci.

Prednost Liste za Rijeku na izborima je, kazao je Švorinić na današnjem je završnom obraćanju medijima, to što se jedina u Rijeci zalaže za funkcionalno ujedinjavanje Rijeke i njenog prstena kroz regionalizaciju lokalne samouprave, jedina ima konkretan prijedlog reindustrijalizacije grada te se zalaže za nultu stopu tolerancije prema političkoj korupciji.

Biračima je poručio da izaberu Listu za Rijeku, navodeći da, za razliku od drugih stranaka, ova nema sjedište izvan Rijeke.

"To je jamstvo da se o gradu i građanima neće odlučivati izvan grada", rekao je Švorinić i istaknuo da se Lista za Rijeku nije kompromitirala, kako je naveo, trulim koalicijama.

Nositeljica kandidacijske liste za Županijsku skupštinu PGŽ Tamara Moranjak ustvrdila je da županija u postojećim okvirima proračuna i ovlasti nema smisla te da bi ju trebalo proširiti na razinu regije.

(Hina) xdsil ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙