FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista za Rijeku neće isticati novog kandidata za župana

Autor: dsil
RIJEKA, 29. travnja 2013. (Hina) - Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić izvijestio je danas na konferenciji za novinare da ta stranka neće isticati drugog kandidata za primorsko-goranskog župana pošto je u petak jednoglasnom odlukom predsjedništva povukla potporu dotadašnjem kandidatu Ivi Brozoviću.

Švorinić je rekao da se stranka mora držati demokratskih standarda koje uvodi u politiku. To znači, dodao je, da svako odstupanje od programa s kojim se izlazi pred birače sa sobom povlači i odgovornost. "Točka stranačkog programa - nulta stopa tolerancije prema političkoj korupciji je za Listu za Rijeku 'Sveto pismo' i tko god dušom i srcem ne stoji iza toga, ne može računati na našu podršku. Istu politiku i kriterije namjeravamo provoditi i u slučaju ulaska u izvršnu vlast", istaknuo je Švorinić.

Na novinarsko pitanje osjeća li se odgovornim za izbor Ive Brozovića kao kandidata za župana Švorinić je odgovorio da osjeća odgovornost kao osoba na čelu stranke. "Pri izboru smo se temeljili stručnošću i političkom nekorumpiranošću, a naša suradnja je pala na političkoj nekompatibilnosti", objasnio je. Naveo je da će članovima i simpatizerima Liste za Rijeku preporučiti da glasuju za kandidate za župana stranaka koje teže promjeni u županiji, a to su PGS, Akcija mladih i Hrvatski laburisti. Kandidat za župana PGS-a i Akcije mladih u koaliciji s Liburnijskom strankom je Amir Muzur (PGS), a Hrvatskih laburista Hrvoje Maračić.

Nakon povlačenja potpore Ivi Brozoviću Lista za Rijeku priopćila je kako ta stranka - zbog korektnosti prema svojim biračima - ocjenjuje da ne može poduprijeti kandidata koji javno nastupa suprotno službenim stajalištima i programu stranke čije je prihvaćanje bilo uvjet za njegovu kandidaturu.

Na konferenciji za novinare Liste za Rijeku, održanoj u petak, Brozović je ocijenio da je kandidat za župana SDP-a i još šest stranaka Zlatko Komadina "vrlo sposoban i demokratičan, ali nije spreman za promjene". Osvrnuo se na okosnicu programa koalicije na čelu s Komadinom, a to su kontinuitet i stabilnost, navodeći da je u Primorsko-goranskoj županiji potrebno suprotno - stvaralački i kreativni nemir da bi se nešto učinilo. "Vjerujemo Komadini kad govori o stabilnosti, kontinuitetu i odgovornosti, ali u njegovim najavama nema mjesta razvoju", rekao je Brozović.

Ivo Brozović je bivši član HSLS-a i četiri je godine bio pročelnik u Županijskome poglavarstvu.

(Hina) xdsil ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙