FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švorinić: tražim mandat za oslobođenje Rijeke od klijentelizma i korupcije

Autor: dsil
RIJEKA, 15. svibnja 2013. (Hina) - Predsjednik Liste za Rijeku i kandidat za riječkog gradonačelnika Danko Švorinić danas je izjavio kako u svoje i ime stranke od birača traži da mu na nedjeljnim lokalnim izborima povjere mandat za oslobađanje Rijeke od klijentelizma, nepotizma i korupcije.

"Na izborima će Riječani moći birati između pluralizma i jednostranačkog monopola koji nas već 20 godina vozi u krivom smjeru". poručio je Švorinić na konferenciji za novinare u Rijeci.

Izrazio je uvjerenje da će građani prepoznati vjerodostojnost Liste za Rijeku, kao i ponudu konkretnih modela te odgovora na pitanje kako promijeniti smjer u kojem ide grad i kako povećati broj radnih mjesta i standard građana.

Švorinić je istaknuo da je njegova lista spremna poslijeizbornu suradnju u formiranju nove većine u Gradskom vijeću ponuditi Hrvatskim laburistima i koaliciji PGS-Akcija mladih. Uvjet za suradnju je da se te dvije stranke do petka jasno i javno izjasne hoće li nakon izbora pregovarati i koalirati sa SDP-om.

Švorinić je osudio ponašanje gradonačelnika Vojka Obersnela koji je jučer "izbjegao svjedočenje na sudu, istovremeno dijeleći marende stranačkim drugovima na Zametu". "Na taj način je pokazao kako smatra da je iznad zakona i da se u Rijeci isti zakoni ne odnose na sve", naglasio je Švorinić.

(Hina) xdsil ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙