FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivo Brozović kandidat za župana Liste za Rijeku

Autor: dsil
RIJEKA , 18. travnja 2013. (Hina) - Kandidat Liste za Rijeku za dužnost primorsko-goranskog župana je Ivo Brozović, profesor urbanizma i prostornog planiranja na Građevinskom fakultetu u Rijeci, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Ivo Brozović bivši je član HSLS-a te je četiri godine bio pročelnik u Županijskome poglavarstvu.

Na konferenciji za novinare Brozović je rekao kako je odlučio pristupiti Listi za Rijeku i kandidirati se za dužnost župana zato što ta stranka "jedina ima snage za promjene u Rijeci i županiji".

Istaknuo je da treba smanjiti broj jedinica lokalne samouprave na području županije kako bi se one mogle lakše razvijati te provesti reindustrijalizaciju.

Na novinarsko pitanje o odnosu s bivšim županom i kandidatom za još jedan mandat župana Zlatkom Komadinom (SDP), Brozović je odgovorio da je s njim osobno odlično surađivao, no, istaknuo je, "Komadina više nije kadar provesti nužne promjene u ovome kraju".

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić rekao je da Primorsko-goranska županija može kvalitetno djelovati samo s proširenjem ovlasti i vraćanjem industrije.

"U ovoj situaciji županija je pretvorena u deponij stranačkih kadrova", dodao je Švorinić.

(Hina) xdsil yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙