FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 19. travnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

U derbiju 7. kola Lige za prvaka košarkaši Cedevite su slavili protiv Cibone s 78:69 (39:33), te tako nanijeli "vukovima" prvi poraz u dosadašnjem dijelu sezone. Cedevita je zasluženo došla do pobjede od devet koševa, a najzaslužniji su bili Predrag Šuput i Bracey Wright s po 19 koševa, dok je Marko Tomas postigao deset. Kod Cibone su najučinkovitiji bili Blassingame (17) i Dario Šarić (13). Na ljestvici sada vode Cedevita i Cibona s po šest pobjeda i jednim porazom.

ZAGREB

U prvim dvobojima 28. kola Prve HNL pulska Istra 1961 je slavila kod Intera s 2:0, dok su u Kranjčevićevoj Zagreb i Zadar odigrali 1:1. Obje utakmice izravno su odlučivale o poretku na dnu ljestvice, a najviše su profitirali Puljani koji su u Zaprešiću u samo dvije minute pogocima Križmana (73) i Milića (74) pobijedili Inter, koji je sada u teškoj situaciji. Istra 1961 su ovo možda i bodovi spasa jer su sada došli na visoko šesto mjesto ljestvice. U Kranjčevićevoj su Zadrani propustili veliku priliku da pobjedom olakšaju borbu za ostanak. Gosti su poveli zgoditkom Mršića (62), ali je isti igrač u 85. minuti promašio kazneni udarac. Samo minutu kasnije Medić je izjednačio za Zagreb, koji je začelje prepustio Interu.

Zagreb - Zadar 1:1 (Medić 86//Mršić 62)

Inter - istra 1961 0:2 (Križman 73, Milić 74)

SUBOTA:

Cibalia - Dinamo (15 sati)

Split - Osijek (19)

Rijeka - Lokomotiva (19)

NEDJELJA:

Slaven Belupo - Hajduk (19)

ZAPREŠIĆ

U susretu 28. kola Prve HNL u Zaprešiću su nogometaši pulske Istre 1961 slavili protiv Intera s 2:0 (0:0). Pred 700 gledatelja na stadionu ŠRC Zaprešić sudio je Svilokos iz Siska.

Strijelci: 0:1 Križman (73), 0:2 Milić (74)

ZAGREB

U susretu 28. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Zagreba i Zadra odigrali 1:1 (0:0). Pred 1100 gledatelja na stadionu u Kranjčevićevoj sudio je Gabrilo iz Splita.

Strijelci: 0:1 Mršić (62), 1:1 Medić (86)

Promašeni penal: Mršić (Zad, 85)

ZAGREB

Prva utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Lokomotive igrati će se u Splitu u srijedu 8. svibnja. Tako je odlučio ždrijeb održan u Kući hrvatskog nogometa kojim je rukovodio predsjednik Povjerenstva za natjecanje kupa Neven Kolić.Kuglicu s imenom Hajduka izvukao je Vjekoslav Hrabar, član Nadzornog odbora Hajduka, kojem su službeni predstavnici Lokomotive, Božidar Šikić i Igor Cvetković prepustili čast da odluči o redoslijedu odigravanja finalnih utakmica.Uzvratna utakmica igrati će se u Zagrebu 22. svibnja.Početke utakmica odrediti će klubovi domaćini u roku od osam dana. Hajduku će to biti deseto finale, a do sada je pet puta osvajao Rabuzinovo Sunce dok je Lokomotiva plasmanom u finale postigla najveći uspjeh u 100 godina postojanja kluba u natjecanju kupa.Kao predigra finalnim utakmicama odigrati će se finala Hrvatskog nogometnog kupa u kategoriji kadeta i juniora - u Splitu će se najvjerojatnije igrati finale juniora (pobjednici iz susreta Dinamo-Lokomotiva i Osijek-Varaždin), a u Zagrebu finale kadeta (pobjednici para Lokomotiva-Osijek i Segesta-Hajduk). Redoslijed odigravanja finala za mlađe kategorije tako će biti izmijenjen u odnosu na inače predviđen Propozicijama natjecanja zbog nastupa kadetske reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu početkom svibnja pa će se na ovaj način i reprezentativcima omogućiti nastup u finalu kupa.

MOSKVA

Ruski gimnastičar David Beljavskij novi je europski prvak u višeboju. Nakon što je u kvalifikacijama bio treći, 21-godišnji mladić iz Votkinska, finale je odradio gotovo bez greške i na koncu je slavio sa 89,799 bodova. Drugi je bio najbolji iz kvalifikacija Britanac Max Whitlock (89,106), a treći Ukrajinac Oleg Vernjajev (88,398).Branitelj naslova iz Berlina 2011. godine Nijemac Philipp Boy nije nastupio u Moskvi.

MOSKVA

Ruskinja Alja Mustafina nova je europska prvakinja u gimnastici, nakon što je u finalu višeboja skupila najviše bodova.

Mustafina je slavila s ukupnom ocjenom 59.032, a toj 18-godišnjoj Tatarki to je prvo europsko zlato u višeboju. Do Moskve se mogla podičiti svjetskim zlatom iz 2010., te zlatom na dvovisinskoj preči s OI u Londonu, gdje je s ukupno četiri osvojene medalje bila najuspješnija gimnastičarka. Srebro je pripalo Rumunjki Larisi Iordache, a bronca Ruskinji Anastasiji Grišinoj. U subotu i nedjelju u Moskvi su na programu finala po spravama u kojima će hrvatska gimnastika imati čak troje predstavnika. U subotu će u borbu za medalje Tijana Tkalčec u preskoku i Filip Ude na konju s hvataljkama, a u nedjelju Marijo Možnik na preči brani srebro s prošlog prvenstva.

MONTE CARLO

Osmerostruki pobjednik Rafael Nadal, Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Talijan Fabio Fognini polufinalisti su ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu.

Fognini je u četvrtfinalu slavio protiv Francuza Richarda Gasqueta s 7:6 (0), 6:2, te će u polufinalu igrati s boljim iz dvoboja Novaka Đokovića i Jaarka Nieminena. Talijan (32. na ATP listi) je do svog prvog polufinala na Masters 1000 turnirima došao zahvaljujući sjajno odigranom "tie-breaku" prvog seta, kojeg je dobio s 7:0. Gasquet je kolo ranije dobio našega Marina Čilića, a u prvom setu je propustio jednu set-loptu. Nadal se pošteno namučio protiv Bugara Grigora Dimitrova, ali je nakraju slavio s 6:2, 2:6, 6:4. Španjolcu je to rekordna 45. uzastopna pobjeda na terenima Monte Carla, a jedini poraz ubiježio je 2003. kao 16-godišnjak protiv Guillerma Corie. Dimitrov je jedini u Kneževini uzeo set Nadalu nakon dvije godine. Nadal će u polufinalu igrati protiv Tsonge, koji je bio bolji od Švicarca Stanislasa Wavrinke s 2:6, 6:3, 6:4.

MADRID

Trener Real Madrida Jose Mourinho izjavio je u petak da će odluku o ostanku u Realu donijeti po završetku ove sezone. Mourinha ugovor s Realom veže do lipnja 2016., ali u španjolskim medijima sve je više napisa da će ovog ljeta napustiti klub. "Imam vrlo dobar odnos sa predsjednikom kluba Florentinom Perezom i ostalim dužnosnicima u klubu. No, sada je najvažnije da sezonu okončamo na najbolji mogući način. Nakon toga možemo mirno analizirati situaciju i donijeti odluke koje su najbolje za klub, za mene i za predsjednika", rekao je Mourinho, koji je sve dosad odlučno demantirao mogućnost odlaska iz Reala već ove godine. Real je ostao bez šansi da obrani naslov prvaka Španjolske jer previše zaostaje za vodećom Bacelonom, ali je još uvijek u igri za dva trofeja. U polufinalu Lige prvaka igra protiv Borussije Dortmund, dok ga u finalu Kupa kralja čeka Atletico Madrid.

MONTE CARLO

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković posljednji je polufinalist ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu nakon pobjede nad Fincem Jaarkom Nieminenom 6:4, 6:3.Đoković će u polufinalu igrati s Talijanom Fabiom Fogniniem, dok se u drugom polufinalu sastaju osmerostruki uzastopni pobjednik Rafael Nadal i Francuz Jo-Wilfred Tsonga.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙