FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 24. travnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BARCELONA

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio probiti u četvrtfinale ATP turnira u Barceloni, bolji od njega je u susretu 2. kola bio četvrti nositelj, Španjolac Nicolas Almagro sa 6-1, 7-5 nakon sat i 15 minuta igre.

Dodig u prvom setu nije uspio pružiti značajniji otpor 12. igraču svijeta, u manje od pola sata dva je puta gubio servis i taj je dio igre završio sa 6-1 u korist Španjolca.U drugom je setu naš predstavnik bio mnogo bliži uspjehu, jednom je uspio i oduzeti servis suparniku, ali na kraju ipak nije uspio stići do seta.

MARRAKECH

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Marrakechu, ona je u susretu 1. kola izgubila od talijanske veteranke Francesce Schiavone sa 6-7 (8), 4-6 nakon sat i 51 minute igre.Bio je to dvoboj propuštenih prilika za našu igračicu koja se u prvom setu nekoliko puta vraćala iz zaostatka, u "tie-breaku" izborila tri set-lopte, od toga dvije na svoj servis, ali je na kraju ta dionica igre nakon sat i šest minuta igre otišla na stranu Talijanke.

Schiavone je povela sa 3-0, te je prednost "breaka" držala do svog vodstva 4-2. Tada je Martić vratila izgubljeni servis, te potom i poravnala na 4-4. Kod rezultata 6-5 za Talijanku, Schiavone je stigla do svoje prve set-lopte, ali Martić se uspjela izvući i izboriti "tie-break". U odlučujućoj igri Schiavone je povela sa 4-0, no Martić se ponovno vratila u igru osvojivši šest poena zaredom za vodstvo 6-4, te dvije set-lopte. Nažalost, nije iskoristila niti jednu, kao niti treću koju je imala kod vodstva 7-6, da bi Schiavone iskoristila svoju treću set-loptu i dobila "tie-break" sa 10-8.

U drugom setu Martić je imala tri lopte za oduzimanje servisa Schiavone, ali niti jednu nije realizirala, dok je Talijanka iskoristila jednu od dvije prilike za "break" oduzevši servis našoj igračici za vodstvo 2-1, te je tu prednost zadržala do kraja.

ZAGREB

Vaterpolisti dubrovačkoga Juga plasirali su se u finale prvenstva Hrvatske nakon što su u drugoj utakmici polufinala u Zagrebu nakon produžetaka pobijedili Mladost s 10:9 (1:3, 3:2, 1:1, 3:2/0:0, 2:1). Jug se tako puno teže od očekivanoga s 2:0 u pobjedama plasirao u finale gdje ih čeka riječko Primorje EB. Utakmica u Zagrebu ponudila je pravu dramu jer su igrači Juga nakon pobjede od čak 12:2 u Dubrovniku u susret ušli posve opušteno, a Mladost su sekunde dijelile od pobjede i treće utakmice. U zadnjoj sekundi regularnog dijela igrač Mladosti Bukić je pogodio gredu, a u produžetku je Jug po prvi puta u utakmici poveo (9:8), da bi doslovce u zadnjoj sekundi dvoboja Andro Bušlje s igračem više donio Dubrovčanima pobjedu.

Primorje EB je s dvije uvjeljive pobjede nad splitskim Mornar BS od 11:6 i 14:4 ranije izborilo plasman u finale. Tako će se, prema očekivanju, u završnici ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske susreti dvije trenutno ponajbolje vaterpolske momčadi na svijetu, a naslov prvaka osvojit će ona momčad koja prije postigne tri pobjede. Zbog bolje gol razlike u ligaškom dijelu natjecanja prednost domaćeg bazena u prvoj i eventualno petoj utakmici imaju vaterpolisti riječkog Primorja EB koji će 4. svibnja ugostiti Jug CO, a 8. svibnja gostovati u Dubrovniku, dok će se treća utakmica igrati 11. svibnja na Kantridi.

MOSTAR

Dvije su osobe zadobile ozljede opasne po život s teškim povredama glave i podvrgnuti su hitnim operacijama na Kliničkom centru u Sarajevu u srijedu nakon žestokog obračuna navijačkih skupina nogometnih klubova Premijer lige BiH Borca iz Banja Luke i Željezničara iz Sarajeva u Donjem Travniku u središnjoj Bosni u kojima su najmanje 22 osobe ozlijeđene, među kojima je i sedam policajaca, izvijestila je Federalna televizija (FTV). Po riječima glasnogovornice Klinične bolničkog univerzitetskog centra u Sarajevu Biljane Andrić dvojica mladića imaju frakture na glavi i krvarenja te su podvrgnuti operaciji. Uz to jedan od njih je zadobio i prijelom karlične kosti te potkoljenice, dok je treći dopremljeni mladić samo zadržan na promatranju nakon ozljede glave.Po informacijama FTV-a do izgreda je došlo oko 14 sati u mjestu Oborci kada su se otvoreno sukobile navijačke skupine koji su putovali na dva različita nogometna susreta iako su bili pod pratnjom policijskih ophodnji. U MUP-u Srednjobosanske županije su rekli da je tijekom obračuna navijača ova dva kluba ozlijeđeno najmanje sedam policajaca, sedam navijača Borca i osam navijača Željezničara.

Ukupno šest navijača je zadobilo teže ozljede, izvijestili su iz Županijske bolnice u Travniku. Sudionici izgreda se još uvijek nalaze na licu mjesta gdje policija provodi istragu a privedeno je više desetina osoba.

Pripadnici policije iz Travnika i Donjeg Vakufa koje su se zatekle na licu mjesta nisu mogli zaustaviti međusobni obračun nogometnih huligana pa su na lice mjesta upućene dodatne snage Specijalne policije kao i Odjela kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije, navodi se u priopćenju MUP-a Srednjobosanske županije.Navijači Borca putovali su iz Banje Luke na utakmicu sa Olimpicom u Sarajevo, dok su navijači Željezničara krenuli bodriti svoj klub na gostovanju kod prijedorskog Rudara.

Povjerenik za sigurnost Nogometnog saveza (NS) BiH Željko Laketa izjavio je FTV kako će tijela NS-a prije donošenja bilo kakve odluke sačekati izvještaj o izgredu kako bi donio odluku. Nije isključio da se ponovno zabrani dolazak gostujućih navijača na susrete nogometne lige što se proteklih godina pokazalo uspješnim za sprječavanje većih sukoba.

ZAGREB

Košarkaši Zagreba i Splita ostvarili su domaće pobjede protiv Jollyja JBS i Alkara u susretima 8. kola Lige za prvaka prvenstva Hrvatske igranim u srijedu. Zagreb je svladao Jolly JBS sa 99-87 (18-14, 26-25, 29-25, 26-23), dok je Split nadigrao Alkar sa 84-74 (28-26, 24-22, 13-12, 19-14).

Zagrepčane su do druge pobjede predvodili Ante Krapić sa 23 i Marko Car sa 20 koševa, dok Šibenčanima nije bilo dovoljan 31 poen Ronalda Rossa, te 16 ubačaja Dina Butorca. Jolly JBS je sada na omjeru pobjeda i poraza 4-4.Split je također stigao do omjera 4-4, a najbolji u pobjedi protiv Alkara bili su Filip Kraljević sa 27 i Ivan Bender sa 13 pogodaka. U redovima Sinjana, koji i dalje nemaju niti jednu pobjedu, Nikola Gaurina i Antonio Bilić ubacili po 17 poena.

Split - Alkar 84-74

Zagreb - Jolly JBS 99-87

PARIZ

U zaostalim susretima Francuske lige St Etienne je kod kuće slavio protiv Ajaccia s 4:2, dok je Troyes bio bolji u gostima od Rennesa s 2:1. Troyes je unatoč pobjedi ostao zadnji, ali sada barem imaju više šansi da u pet preostalih kola izbore ostanak. Rennes je ostao deseti. St Etienne se nije opustio nakon osvajanja Liga-kupa, a kod kuće zabilježio pobjedu protiv Ajaccia (4:2) s kojom je opet došao na visoko četvrto mjesto ljestvice. Oba pogotka za Ajaccio, koji je tek 15. i bori se za ostanak, postigao je bivši rumunjski reprezentativac Adrian Mutu.

Stade Rennes 1 Julien Feret 30pen

ES Troyes AC 2 Jean-Christophe Bahebeck 5, Jeremie Brechet 27

Promašeni penal: Fabien Camus (Tro,90+4)

- - -

St Etienne 4 Pierre-Emerick Aubameyang 23,88, Mathieu Bodmer 48, Renaud Cohade 50

Ajaccio 2 Adrian Mutu 15,76pen

RENENS

Belgijanac Gianni Meersman (Omega Pharma-QuickStep) pobjednik je prve etape biciklističke utrke "Tour de Romandie", koja se boduje za "WorldTour", vožene od Saint-Mauricea do Renensa u Švicarskoj u dužini od 176.4 kilometara.Meersman je u završnom sprintu bio brži od Talijana Giacoma Nizzola (RadioShack) i Roberta Ferrarija (Lampre).Vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je pobjednik prologa Britanac Chris Froome (Sky) sa šest sekundi prednosti u odnosu na drugog Amerikanca Andrewa Talanskyja (Garmin), dok je naš najbolji vozač Robert Kišerlovski (RadioShack), koji je u prvoj etapi bio 83., ali u vremenu pobjendika, i dalje treći sa 13 sekundi zaostatka.

Drugi hrvatski vozač koji sudjeluje na ovoj utrci, Kristijan Đurasek (Lampre) u prvoj je etapi ciljem prošao kao 128., također u vremenu pobjednika, te je ukupno 143. sa 2:09 minuta iza Froomea."Tour de Romandie" posljednja je provjera forme pred početak "Gira d'Italia", koji starta 4. svibnja u Napulju.

ZAGREB

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović i dalje je vodeći kormilar u Laseru tri dana prije kraja regate Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu.

U vrhu ove klase pridružio mu se i Daniel Mihelić, koji je deveti, dok osma mjesta drže u 470 i 49er-u Fantela/Marenić i Kostov/Cupać, a Ninčević/Župan su desete u ženskom 470. Tonči Stipanović je pobijedio u prvom plovu dana, u drugom je drugi ušao u cilj, međutim, zadovoljstvo je malo pomutila činjenica da je u drugom plovu ipak diskvalificiran radi preuranjenog starta. Srećom, taj plov je mogao odbaciti kao svoj najslabiji plasman, ali to ujedno znači da bi svaka slična situacija eventualno mogla ga spustiti u poretku. U klasi Finn 20. mjesto drži Milan Vujasinović, dok je Tudor Bilić 37. Na dasci Mihovil Fantela zauzima 36. mjesto.

LONDON

Napadač Liverpoola Luis Suarez kažnjen je s deset utakmica suspenzije jer je u nedjelju tijekom utakmice protiv Chelseaja ugrizao za rame Branislava Ivanovića, objavio je Engleski nogometni savez.Suarez se ispričao Ivanoviću, koji je ispriku prihvatio, no Englesi nogometni savez je bio nemilosrdan. Urugvajac će tako propustiti ostatak ove sezone, te početnih pet kola Premier lige u sljedećoj sezoni, ako ostane u Liverpoolu.Suarez je drastično suspendiran jer već ima iza sebe jednu tešku kaznu. Naime, u listopadu 2011. zbog rasističkog vrijeđanja braniča Manchester Uniteda Patricea Evre zaradio je osam utakmica suspenzije i 50.000 eura globe. Odmah nakon incidenta sa Ivanovićem Liverpool je novčano kaznio Suareza sa 250.000 eura, a on je upravi kluba predložio da sredstva od kazne donira obiteljima nastradalih navijača u tragediji u Sheffieldu 1989. godine.

ZAGREB

Etički odbor Hrvatskog olimpijskog odbora još razmatra prijavu Splitskog kluba olimpijaca za pokretanje postupka protiv Zdravka Mamića od kojeg će, kao i od HNS-a, zatražiti dodatno očitovanje."Etički odbor (EO) Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) zaprimio je prijavu Splitskog kluba olimpijaca za pokretanje postupka protiv Zdravka Mamića radi povrede temeljnih načela olimpizma. EO je na sjednici održanoj 12. travnja 2013. uzeo predmet u postupak koji je u tijeku. U skladu s Poslovnikom rad EO-a za cijelo vrijeme trajanja postupka zatvoren je za javnost, stoga članovi EO-a ne mogu davati informacije o postupku sve do njegovog završetka i donošenja zaključka ili odluke Skupštine HOO-a. Zatražit će se očitovanje Hrvatskog nogometnog saveza i Zdravka Mamića. Nakon toga EO će svoj izvještaj s preporukom za izricanje određene mjere dostaviti Skupštini HOO-a koja će donijeti konačnu odluku", stoji u priopćenju kojeg je u srijedu objavila službe za informiranje HOO-a. U priopćenju naše krovne sportske organizacije nema ni riječi o odluci Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koji je u ponedjeljak jednoglasnom odlukom obustavio disciplinski postupak protiv svog člana i izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića. Protiv Mamića je bio pokrenut disciplinski postupak nakon što je 15. ožujka ove godine, gostujući u emisiji na Plavom radiju, neprimjerenim izrazima izvrijeđao ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

RIM

Talijanski prvoligaš Juventus pokušava u svoje redove ponovo dovesti švedsku nogometnu zvijezdu Zlatana Ibrahimoviča, koji trenutačno igra za francuski PSG, piše sportski dnevnik "Gazzetta dello Sport" danas. Prema pisanju tog dnevnika, klub iz Torina bi švedskom reprezentativcu ponudio četverogodišnji ugovor i sedam milijuna eura godišnje plaće.

Ibrahimovič (31) u PSG-u, s kojim ima ugovor do lipnja 2015., godišnje zarađuje 12 milijuna eura.

Šveđanin je za Juventus igrao od 2004. do 2006. i u tom je razdoblju s njim osvojio dva naslova prvaka Italije.

ima dva osvojena Skudeta.Osim za Juventus i PSG, Ibrahimovič je još igrao u dresu Malmoa, Ajaxa, Intera, Barcelone i Milana.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙