FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 21. travnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KOPRIVNICA

U posljednjem dvoboju 28. kola Prve HNL u Koprivnici su nogometaši Slaven Belupa i Hajduka odigrali 1:1 (1:0). Napadač Hajduka iz Obale Bjelokosti Jean Kouassi u Koprivnici je ušao u povijest kao strijelac 4000-tog prvenstvenog pogotka Splićana. Pred 2000 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Ljubičić iz Osijeka.

Strijelci: 1:0 Delić (24), 1:1 Kouassi (47)

DUBROVNIK

Prema očekivanju, vaterpolisti Jug CO-a su u prvoj su utakmici polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske u svom bazenu lako i uvjerljivo pobijedili zagrebačku Mladost sa 12:2 (3:1, 4:1, 3:0, 2:0) i tako poveli sa 1:0 u seriji koja se igra na dvije pobjede. Strijelci za Jug CO bili su Azevedo 3, Joković, Janović, Bušlje i Dobud po 2, te Ivović, dok su golove za Mladost dali Duje Živković i Vukičević.

Drugi susret ova dva sastava igrat će se u srijedu u Zagrebu, a Jug CO će se u slučaju pobjede plasirati u finale. U drugom polufinalu riječko Primorje EB je u prvoj utakmici pobijedila splitski Mornar BS sa 14:4.

MONTE CARLO

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković osvojio je ATP masters 1000 turnir u Monte Carlu svladavši u finalu osmerostrukog pobjednika Španjolca Rafaela Nadala s 6:2,7:6(1). Đoković je prekinuo nevjerojatnu Nadalovu dominaciju u Monte Carlu, gdje je Španjolac imao osam uzastopnih naslova, niz od čak 46 pobjeda i, do danas, samo jedan poraz, kao 16-godišnjak 2003. od Argentinca Gullierma Corie. Taj Nadalov niz će vjerojatno ostati i kao jedan od najvećih u povijesti tenisa. Đokoviću je Monte Carlo treći osvojeni turnir ove godine, a sada protiv Nadala ima 15 pobjeda i 19 poraza.

MOSKVA/ZAGREB

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik osvojio je sedmo mjesto na preči na Europskom gimnastičarskom prvenstvu u Moskvi, a priliku za odličje uzeo mu je pad koji ga je koštao podosta bodova. Možnik je branio europsko srebro iz Montpelliera od prošle godine, a pao je na elementu koji je sam izmislio i koji nosi njegovo ime. Nakraju je zauzeo sedmo mjesto s ocjenom 13,933, a imao je priliku čak i za zlato. "Jako sam razočaran, imao sam veliku priliku na svom trećem uzastopnom europskom finalu i drugi put osvojiti medalju. Nije prvi put da padnem na elementu Možnik, ali nisam već dugo. Žao mi je, ali nisam htio kalkulirati. Nisam pao zbog treme ili pritiska, jednostavno se dogodilo zato što sam maksimalno riskirao. Ništa, pokušat ću ovaj proljetni dio sezone medaljom završiti slijedećeg tjedna na Svjetskom kupu u Ljubljani", kazao je Možnik. "Nisam očekivao da Marijo padne. Na posljednja tri svjetska i europska prvenstva nije pao, a sada su odlučivali milimetri. Da je milimetar došao bliže pritki, da je spojio hvat, sad bi imali prvaka Europe", izjavio je Možnikov trener Tigran Gorički.

SAKHIR

Aktualni svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel u bolidu Red Bulla pobjednik je Velike nagrade Bahreina, četvrte utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 održane na pustinjskoj stazi Sakhir. Vettel je na dominantan način stigao do druge ovosezonske, a ukupno 28. pobjede u karijeri, kojom je preuzeo i ukupno vodstvo. Nijemac je s 28 pobjeda preskočio Britanca Jackiea Stewarta i sada je šesti na listi svih vremena, koju predvodi Michael Schumacher s 91 trijumfom. Drugo mjesto osvojio je Finac Kimi Räikkönen, a treće njegov momčadski kolega Francuz Romain Grosjean, pa Lotus ima veliki razlog za zadovoljstvo nakon Bahreina. Zanimljivo je da je i prošle godine u Bahreinu poredak prve trojice bio potpuno isti.

Velika nagrada Bahreina održana je uz dosad najveće osiguranje od svih utrka F1 s obzirom na nestabilnu političku situaciju u toj zemlji u kojoj F1 baš i nije dobrodošla. Vettel u ukupnom poretku ima deset bodova više od Räikkönena, koji sada ima niz od 21 utrke u kojima je osvajao bodove.

LONDON

Kenijka Priscah Jeptoo i Etiopljanin Tsegaye Kebede pobjednici su velikog Londonskog maratona, koji je održan u nedjelju. Jeptoo je slavila u vremenu od 2:20:15 sati ispred sunarodnjakinje Edne Ngeringwony Kiplagat, koja je zaostala 17 sekundi i Japanke Yukiko Akabe, koja je ciljem prošla 28 sekundi nakon pobjednice, dok je Kebede ciljem prošao u vremenu od 2:06:03 sata, 30 sekundi ispred Kenijca Emmanuela Mutaija i 53 sekunde ispred sunarodnjaka Ayelea Abshera.Maraton u Londonu održan je šest dana nakon maratona u Bostonu kojega su obilježile dvije eksplozije u kojima su poginule tri osobe, a njih 180 je ozlijeđeno. Stoga su i sigurnosne mjere bile oštrije, pa je za osiguranje utrke angažirao 40 posto više osobo no što je to uobičajeno.

Organizatori maratona u Londonu će uplatiti po dvije funte za svakog trkača koji prijeđe ciljnu liniju u korist obitelji žrtava eksplozija koje su obilježile Bostonski maraton održan u ponedjeljak, a prognozira se da bi utrku moglo završiti oko 35,500 trkača.

Prije starta Londonskog maratona održana je i minuta šutnje za žrtve terorističkog napada u Bostonu.

GLASGOW

Nogometaši Celtica iz Glasgowa osvojili su naslov prvaka Škotske četiri kola prije kraja. Za 44. naslov u povijesti Celtic je kod kuće slavio protiv Invernessa s 4:1 i stigao do nedostižnih 15 bodova razlike ispred Motherwella.Celtic će tako kao prvak Škotske zaigrati u drugom kolu kvalifikacija Lige prvaka, a ovaj naslov će pristalice "zeleno-bijelih" pamtiti kao prvi bez najvećeg suparnika Rangersa, koji su zbog financijskih problema prošle sezone izbačeni u Četvrtu ligu.

RIM

Nogometaši Napolija i Fiorentine ostvarili su pobjede u dramatičnim susretima protiv Cagliarija i Torina, dok je Roma kiksala na Olimpicu protiv 'fenjeraša' Pescare.Napoli je pobijedio Cagliari 3:2, a odlučujući pogodak postigao je Lorenzo Insigne u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Strijelci za domaćine bili su i Davide Astori (48-autogol) i Edinson Cavani (64), dok su golove za Torino postigli Victor Ibarbo (18) i Matias Cabrera (71). Josip Radošević nije konkurirao za sastav Napolija.Fiorentina je pobijedila Torino 4:3, nakon što je prosula vodstvo 3:0, a odlučujući gol zabio je Romulo u 86. minuti. Strijelci za domaćine bili su i Juan Guillermo Cuadrado (8), Alberto Aquilani (16) i Adem Ljajić (33), a za Torino Paulo Barreto (45), Mario Alberto Santana (56) i Alessio Cerci (77).Roma je protiv otpisane Pescare odigrala tek 1:1. Gosti su poveli golom Gianluce Caprarija (14), a izjednačio je Mattia Destro (51). Hrvatski napadač Ante Vukušić nije nastupio za goste.Identičnim rezultatom završila je i utakmica između Catanije i Palerma. Domaćin je poveo golom Pabla Barrientosa u 69. minuti, a gol za goste zabio je Josip Iličić u četvrtoj minuti nadoknade.Večeras je na rasporedu derbi između Juventusa i Milana.Juventus vodi sa 74 boda, Napoli ima 66, Milan 59, a Fiorentina 58 bodova.

REZULTATI:

Roma - Pescara 1:1 (Destro 51 / Caprari 14)

Bologna - Sampdoria 1:1 (Gilardino 24 / Sansone 59)

Catania - Palermo 1:1 (Barrientos 69 / Iličić 90+4)

Fiorentina - Torino 4:3 (Cuadrado 8, Aquilani 16, Ljajić 33, Romulo 86 / Barreto 45, Santana 56, Cerci 77)

Napoli - Cagliari 3:2 (Astori 50-autogol, Cavani 64, Insigne 90+4 / Ibarbo 18, Sau 71)

Siena - Chievo 0:1 (Pellissier 45)

Inter - Parma 1:0 (Rocchi 82)

U subotu:

Udinese - Lazio 1:0 (Di Natale 19)

Genoa - Atalanta 1:1 (Floro Flores 6 / Del Grosso 8)

BERLIN

U utakmici 30. kola Njemačke lige Stuttgart je na svom terenu slavio protiv Freiburga s 2:1, a počasni pogodak za goste zabio je Zadranin Ivan Santini.

Santini je ušao u igru u 63. minuti, a u 88. je postigao zgoditak, kojim je Freiburg ublažio poraz. To je Santinijev premijerni bundesligaški zgoditak, a jedan je postigao i u Kupu. Pobjedu vrijednu 10. mjesta Stuttgartu su donijeli Christian Gentner (33) i Vedad Ibišević (42), dok je Freiburg ostao peti.

LIVERPOOL

U sjajnom i dramatičnom dvoboju na Anfieldu Liverpool i Chelsea su odigrali bez pobjednika 2:2, a domaćin je izjednačio u šestoj minuti sudačke nadoknade golom Urugvajca Luisa Suareza. Urugvajski napadač je bio u središtu pozornosti i u 69. minuti kada je u gužvi u kaznenom prostoru ugrizao za rame Branislava Ivanovića. Suci nisu primijetili nesportski potez urugvajskog napadača, međutim utakmicu je snimalo 26 kamera pa 'ugriz' nije prošao nezapažen. Suarez je sličnu glupost načinio i studenom 2010. kada je u dresu Ajaxa ugrizao za rame igrača PSV-a Otmana Bakkala. Suarez je tada kažnjen na sedam utakmica, a nizozemski mediji prozvali su ga 'kanibalom'. Chelsea je vodio 1:0 i 2:1, no srčani 'redsi' su uspjeli iščupati bod. Ključnim se pokazao ulazak Daniela Sturridgea u drugom poluvremenu. Bivši napadač Chelsea je prvo zabio za 1:1, potom je uzdrmao vratnicu, a u sudačkoj nadoknadi je nabacio Suarezu za 2:2. Strijelci za goste bili su Oscar (26) i Eden Hazard (57-11m). U prvom nedjeljnom derbiju Tottenham je na White Hart Laneu pred 36.000 gledatelja pobijedio Manchester City 3:1 i ostao u utrci za jedno od mjesta koja vode u Ligu prvaka. Još uvijek aktualni engleski prvak je poveo golom Samira Nasrija u petoj minuti i sve do 75. minute držao je vodstvo. No, u posljednjih 15 minuta Spursi su zabili tri gola i ostvarili vrijednu pobjedu. Prvo je u 75. minuti Clint Dempsey izjednačio, četiri minute kasnije je Jermain Defoe doveo Spurse u vodstvo, a potom je Gareth Bale u 82. minuti potvrdio pobjedu Tottenhama.U posljednjem susretu 34. kola u ponedjeljak se sastaju Manchester United i Aston Villa, a 'Crveni vragovi' bi pobjedom osigurali naslov prvaka.United vodi na ljestvici sa 81 bodom, City ima 63 boda, Arsenal je treći sa 63 boda, Chelsea ima 62, a Tottenham 61 bod.

MOSKVA

Ruske tenisačice prve su finalistkinje Fed Cupa nakon što su u Moskvi slavile protiv Slovakinja s 3:2.

Ruskinje su napravile pothvat jer su nakon prvoga dana gubile s 0:2, ali su u nedjelju dobile sva tri meča i prošle u finale gdje čekaju boljeg iz sraza Italije i Češke.

RUSIJA - SLOVAČKA 3:2

Maria Kirilenko - Dominika Cibulkova 7:5, 6:1

Jekaterina Makarova - Daniela Hantuchova 6:3, 4:6, 6:4

Jekaterina Makarova/Jelena Vesnina - Magdalena Rybarikova/Jana Cepelova 4:6, 6:3, 6:1

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙