FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

U derbiju osmog kola Lige za prvaka košarkaškog prvenstva Hrvatske Zadar je na Višnjiku pobijedio Cedevitu 85:77, dok je u drugom susretu večeri Cibona u KC Dražen Petrović bez suviše problema pobijedila Kvarner 2010 92:65 i ponovo preuzela vodstvo na ljestvici.Zadar su do šeste pobjede i povratka u igru za 'broj jedan' predvodili Ante Delaš sa 22 koša, Marko Ramljak sa 18 koševa, te Romeo Von Travis sa 15 koševa i sedam skokova. U suparničkim redovima najbolji su bili Bracey Wright sa 28 koševa i pet skokova, te Marko Tomas sa 22 koša.

U drugom susretu večeri Cibona je bez suviše stresa odradila posao protiv Riječana premda je nastupila bez Darryla Eugenea Strawberryja, Andrije Žižića i Davora Kusa. Vukove' su do sedme pobjede i preuzimanja vodstva na ljestvici predvodili Marin Rozić sa 21 košem, Jerel Blassingame sa 16 koševa i osam asistencija, te Sandro Nicević sa 14 koševa. U suparničkim redovima najbolji su bili Dino Cinac i Ivica Radić sa po 15 koševa.

Cibona vodi na ljestvici sa sedam pobjeda i jednim porazom, Cedevita i Zadar imaju po šest pobjeda i dva poraza, a zatim slijede Jolly JBS (3-4), Split (3-4), Kvarner 2010 (3-5), Zagreb (1-6) i Alkar (0-7).

STUTTGART

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Stuttgartu, nakon uspješno odigranih kvalifikacija Lučić-Baroni je u susretu 1. kola sa 6-0, 6-4 svladala Ruskinju Jelenu Vesninu za sat i 18 minuta igre.Bio je ovo treći međusobni susret Lučić-Baroni i Vesnine i treća pobjeda naše igračice.Lučić-Baroni dominirala je čitavim tijekom dvoboja, odlično je čitala servise Ruskinje, te dobila prvi set sa 6-0 nakon samo 32 minute igre.Naša je tenisačica i u drugom setu nastavila s odličnom igrom do vodstva 5-2, a tada je uslijedila manja kriza. Kada je servirala za meč, Lučić-Baroni jedini je put u dvoboju izgubila svoj servis, ali odmah u sljedećoj igri je uz neloliko svojih odličnih igara kombiniranih s pogreškama Vesnine stigla do novog "breaka", a ujedno i pobjede.U 2. kolu Lučić-Baroni će igrati protiv druge nositeljice turnira, Kineskinje Na Li.

ZAGREB

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na svojoj je sjednici održanoj u ponedjeljak jednoglasnom je odlukom obustavio disciplinski postupak protiv svog člana i izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, objavio je HNS na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.hns-cff.hr).

Protiv Mamića je pokrenut disciplinski postupak zbog njegovog neprimjerenog istupa tijekom svog gostovanja na Plavom radiju 15. ožujka prošle godine kada je izvrijeđao ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.Osim obustave postupka protiv Mamića, IO HNS-a pohvalio se i zaključcima UEFA-ine Komisije za sigurnost i stadione koja je utvrdila kako se znatno poboljšala sigurnosna situacija u hrvatskom nogometu, pozdravila dosad obavljene aktivnosti, te će IO UEFA-e dostaviti pozitivno mišljenje o naporima HNS-a u provođenju Akcijskog plana borbe protiv nasilja na stadionima. Iz HNS-a najavljuju nastavak uske suradnje svog odjela za sigurnost i Ministarstva unutarnjih poslova "radi daljnjih koordiniranih aktivnosti na području regije".

MOSKVA/ZAGREB

Premda vijest još nije službeno potvrđena od iduće sezone u rusku hokejašku KHL ligu kao 27. klub ulazi Vladivostok, dok su zagrebački Medveščak, talijanski Milano Rossoblo te poljski Gdansk ostali na čekanju.Vijest o ulasku Vladivostoka u KHL najavio je bivši ruski ministar sporta i hokejaška legenda Slava Fetisov u razgovoru za R-Sport, a njegove riječi potvrdio je i predsjednik lige Aleksander Medvjedjev."Cijela priča je praktički završena. Ne želim govoriti o postotku, no Vladivostok gotovo sigurno ulazio u ligu," kazao je Fetisov.KHL bi odluku o ulasku Vladivostoka u ligu trebao službeno objaviti 27. travnja. "Cijela priča je savršeno posložena i uskoro očekujemo službenu potvrdu. Cijela naša regija živi za hokej, djeci su potrebni idoli i siguran sam u pozitivan ishod," kazao je Aleks Mogilni, još jedna ruska hokejaška legenda i najveći kandidat za funkciju predsjednika ili generalnog menadžera kluba. Ulaskom Vladivostoka KHL liga bi se trebala podijeliti u tri divizije, sa po devet klubova.U Medveščaku za sada ne žele komentirati cijelu priču, a oglasit će se tek nakon službene objave čelnika KHL-a.

BERN

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski osvojio je treće mjesto u prologu utrke oko Romandije, kronometra dužine 7.4 kilometra voženog od švicarskih gradova Chablea i Brusona.Kišerlovski, koji je za ovu utrku prvi vozač momčadi RadioSchack, ciljem je prošao kao treći s zaostatkom od 13 sekundi za najvećim favoritom utrke Britancem Christopherom Froomeom, dok je drugoplasirani Amerikanac Andrew Talansky zaostao šest sekundi. Drugi hrvatski predstavnik na ovoj utrci kristijan Đurasek cilje je prošao kao 155. s zaostatkom od 2.09 minuta. U srijedu se vozi prva etapa u dužini od 176 kilometara od St Mauricea do Renensa, a utrka završava kronometrom u Ženevi u nedjelju.

BARCELONA/ZAGREB

Prema pisanju talijanskih medija španjolski nogometni velikan Barcelona ovoga ljeta pokušat će angažirati vratara slovenske reprezentacije i milanskog Intera Samira Handanovića.

Barca je za njegove usluge spremna odvojiti 30 milijuna eura odštete. Handanovič bi na vratima katalonskog kluba trebao zamijeniti Victora Valdesa koji nakon 18 godina provedenih na Camp Nou gotovo sigurno seli u Englesku. Valdesu 2014. godine završava ugovor s Barcelonom i već je najavio kako odlazi iz Španjolske.Handanovič ima 28 godina, karijeru je počeo u Domžalama, potom je branio za Udinese, Trevisio, Lazio i Rimini, a od 2012. je član Intera. Za slovensku reprezentaciju upisao je 62 nastupa.

PARIZ

Napadač Napolija i urugvajske reprezentacije Edinson Cavani sljedeće će seszone igrati za pariški PSG, objavio je jedna lokalna francuska radijska postaja, iako iz oba kluba zasad nema službene potvrde. Radio Monte Carlo tvrdi da je Cavani sve dogovorio s PSG-om, koji će za Urugvajca platiti odštetu Napoliju od čak 63 milijuna eura. Čeka se, tvrdi radio-postaja, samo dopuštenje trenera pariškog kluba Carla Ancelottia. Cavani (26) je jedan od najtraženijih napadača svijeta, koji je europsku karijeru započeo 2007. u Palermu, a od 2010. je u dresu Napolia za koji je odigrao 134 utakmice u postigao 98 zgoditaka. Za najbolju selekciju Urugvaja nastupio je 47 puta i postigao 13 pogodaka.

LONDON

Menadžer španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Jose Mourinho čestitao je svom velikom prijatelju Alexu Fergusonu na 13. naslovu engleskog prvaka osvojenom na klupi Manchester Uniteda."Ferguson je učinio ono što čini cijeli svoj život, niže pobjede. Takva je cijela njegova karijera. I zbog toga nisam previše iznenađen nakon još jednog trijumfa Uniteda. Ferguson i United su stvoreni za pobjede. Još jednom mu čestitam na uspjehu," poručio je Mourinho koji je ove sezone izbacio Fergusona u osmini finala Lige prvaka.Nogometaši Manchester Uniteda osigurali su četiri kola prije kraja prvenstva rekordni, 20. naslov engleskog prvaka. Fergusonu je to 13. engleski naslov na klupi 'Crvenih vragova', 28. trofej na klupi Uniteda, te ukupno njegov čak 49 trofej u karijeri što ga čini najtrofejnijim britanskim nogometnim stručnjakom.

ZAGREB/LONDON

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren (23), koji igra za francuski Lyon, ovog će ljeta morati donijeti tešku odluku gdje će nastaviti karijeru, jer ga traže brojni ugledni europski klubovi. Britanski "Daily Express" u utorak je objavio kako se u utrku za Lovrenom uključila i AS Roma. Interes za bivšeg Dinamova igrača pokazuje i AC Milan.Lovrena u svojima redovima žele vidjeti i tri engleska velikana Liverpool, Everton i Chelsea. Ipak, čini se da je Chelsea najuporniji kad je u pitanju Lovren, jer ga vide kao nasljednika Johna Terryja. Mediji procjenjuju kako će odšteta za hrvatskog nogometaša iznosti barem 10 milijuna eura. Lovren je došao u Lyon 2010. godine za 9,5 milijuna eura iz zagrebačkog Dinama, a ugovor sa francuskim klubom ističe mu u ljeto 2016.

BARCELONA

Pregled rezultata s teniskih WTA i ATP turnira igranih u utorak:

WTA Stuttgart,1.kolo:

MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) - Jelena Vesnina (Rus) 6-0, 6-4

Nadia Petrova (Rus/8) - Dinah Pfizenmaier (Njem) 7-6(2), 6-4

Ana Ivanović (Srb) - Andrea Petkovic (Njem) 6-3, 6-2

WTA Marrakech,1.kolo

Kiki Bertens (Niz/5) - Timea Babos (Mađ) 7-5, 6-2

Cvetana Pironkova (Bug/9) - Karolina Pliškova (Češ) 7-5, 6-1

Karin Knapp (Ita) - Lina Qostal (Mar) 6-0, 6-1

Alizé Cornet (Fra/3) - Fatima El Allami (Mar) 6-1, 6-1

Silvia Soler (Špa) - Michaela Honcova (Slk) 7-6 (7/4), 6-2

Lourdes Dominguez Lino (Špa) - Misaki Doi (Jap) 6-2, 4-6, 6-2

Kristina Mladenovic (Fra/7) - Alexandra Cadantu (Rum) 6-4, 4-6, 6-4

Simona Halep (Rum) - Nina Bratchikova (Rus) 6-1, 6-3

Mandy Minella (Luks) - Estrella Cabeza Candela (Špa) 7-6(3), 4-6, 7-5

ATP Barcelona, 1. kolo:

Albert Ramos (Špa) - Jan-Lennard Struff (Njem) 6-4, 7-6(2)

Tommy Robredo (Špa) - Marc Lopez (Špa) 2-6, 6-2, 6-2

Blaž Kavčič (Slo) - Alejandro Falla (Kol) 6-3, 6-0

Edouard Roger-Vasselin (Fra) - Jan Hajek (Češ) 6-2, 6-7 (1), 6-2

Bernard Tomić (Aus) - Kenny De Schepper (Fra) 6-4, 4-6, 6-2

Carlos Berlocq (Arg) - Daniel Gimeno-Traver (Špa) 7-5, 6-4

2. KOLO:

Ernests Gulbis (Lat) - Fernando Verdasco (Špa/12) 6-3, 6-4

Philipp Kohlschreiber (Njem/8) - Andrej Kuznjecov (Rus) 6-3, 6-7(5), 7-6(2)

Tomas Berdych (Češ(3) - Nikolaj Davidenko (Rus) 3-6, 7-5, 6-4

Jeremy Chardy (Fra/10) - Paolo Lorenzi (Ita) 6-2, 6-4

Kei Nishikori (Jap/6) - Guillermo Olaso (Spain) 6-1 6-3

ATP Bukurešt,1. kolo:

Guillermo Garcia-Lopez (Špa) -7-Horacio Zeballos (Arg) 3-6, 6-4, 6-0

Lukaš Rosol (Češ) - Gilles Muller (Luk) 7-6 (4), 6-2

Gael Monfils (Fra) - Filippo Volandri (Ita) 6-4, 6-2

Sergij Stahovski (Ukr) - Jaroslav Pospišil (Češ) 6-2, 6-2

Florian Mayer (Njem/5) - Flavio Cipolla (Ita) 6-0, 7-6 (1)

Jarkko Nieminen (Fin) - Jevgenij Donskoj (Rus) 1-6, 6-4, 7-6 (3)

Tobias Kamke (Njem) - Paul-Henri Mathieu (Fra) 6-1, 6-3

Santiago Giraldo (Kol) - Xavier Malisse (Bel) 6-1, 6-2

Victor Hanescu (Rum) - Matthias Bachinger (Njem) 6-4, 6-3

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙