FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: tek prekonoćno trgovanje

Autor: zpop
ZAGREB, 16. travnja 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo tek milimalan rast kako ukupno prijavljene potražnje tako i ponude, dok je promet bio „skroman“ i ostvaren je tek prekonoćnim trgovanjem.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 61,52 milijuna kuna ili za oko 4 posto više no u ponedjeljak.

Istodobno se na strani ponude našlo 261,52 milijuna kuna, ili za oko 1 posto više no dan ranije.

Jedini je promet danas, u iznosu od 11,52 milijuna kuna, ostvaren putem prekonoćnih pozajmica a pritom je kamatna stopa snižena sa 1,12 na 0,98 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 11,52 mlijuna kuna, a pritom je 50 milijuna kuna potražnje, zbog kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa snižena je sa 1,03 na 0,98 posto.

Uz trgovinu kunama danas se na Tržištu novca trgovalo i devizma. Tako je na rok od tjedan dana plasirano 300 tisuća eura uz kamatnu stopu od 0,35 posto.

„U trgovanju na Tržištu novca i dalje je prisutna visoka ponuda kuna, dok je potražnja za kratkoročnim pozajmicama siromašnija. Unatoč visokoj ponudi, potražnja nije u cijelosti podmirena zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica. Uz kune, danas se na Tržištu novca trgovalo i devizama i to 0,3 mio EUR po kamatnoj stopi od 0,35%.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙