FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: uobičajeno trgovanje

Autor: zpop
ZAGREB, 27. ožujka 2013. (Hina) - Iako u današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo lagani rast ukupno prijavljene te gotovo nepromijenjenu ponudu to nije značajnije utjecalo na njihov međusobni odnos te je ponuda i dalje višestruko „bogatija“ od ukupno prijavljenih potreba korisnika.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 81,51 milijun kuna ili za oko 19 posto više no u utorak.

Istodobno se na strani ponude našlo 241,51 milijun kuna, ili za oko 1 posto manje no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 20 milijuna kuna, plasirano putem ročnih depozita uz kamatnu stopu od 1,85 posto. Također je plasirano i 8 milijuna kuna pozajmica na rok od mjesec dana uz kamatu od 2,25 posto.

Prekonoćnih je pak pozajmica plasirano, kao i dan ranije, u iznosu od 13,51 milijun kuna a pritom je kamatna stopa ostala nepromijenjena na 1,5 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 41,51 mlijun kuna, a pritom je 40 milijuna kuna potražnje, zbog kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa porasla je sa 1,1 na 1,81 posto.

„Današnje trgovanje na Tržištu novca nije se bitnije razlikovalo od trgovanja prethodnog dana. I dalje je u ponudi više slobodnih kuna od prijavljene potražnje. Danas se trgovalo i prekonoćnim i ročnim pozajmicama. Unatoč neplasiranim kunama iz ponude, potražnja nije u cijelosti namirena zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙