FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 11. travnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) pokrenula je postupak protiv izvršnog predsjednika Dinama i člana IO HNS-a Zdravka Mamića zbog neprimjerenih izjava o ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću. Kuća nogometa tereti Mamića za kršenje Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Disciplinska komisija je od radijske postaje na kojoj je Mamić izrekao uvrede zatražila tonski zapis, a od Mamića očitovanje o cijelom događaju. "Mamić se mora očitovati u roku od osam dana, nadam se da ćemo u tom razdoblju prikupiti i svu potrebnu dokumentaciju," poručio je predsjednik Disciplinske komisije HNS-a Tin Dolički. Mamić je ministra Jovanovića izvrijeđao 15. ožujka, nakon čega je zbog osnovane sumnje na javno poticanje na nasilje i mržnju završio u pritvoru. Nakon trosatnog ispitivanja u policijskoj postaji u Heinzelovoj ulici u Zagrebu prenoćio je u zatvoru. Dan kasnije Mamić je prema odluci Županijskog suda pušten i suđenje će dočekati na slobodi.

ZAGREB - Hrvatska seniorska hokejaška reprezentacija odrađuje posljednje treninge pred Svjetsko prvenstvo Divizije IIA koje se održava u Zagrebu od 14. do 20. travnja. Izbornik Donald MacLean zadovoljan je viđenim na treningu: "Svašta sam čuo o ovoj reprezentaciji u prošlosti, ali sam zapravo impresioniran s dečkima. Svi se trude, zalažu maksimalno i za sada je ovo vrlo pozitivno iskustvo za mene", rekao je kanadski stručnjak i najavio pripremnu utakmicu protiv Španjolske u petak (18.30 sati, slobodan ulaz) u Domu sportova. Zanimljivo, sa Španjolskom će 'hrvatski oklopnici' igrati i na SP-u. "Neobično je igrati pripremnu utakmicu protiv glavnog suparnika za prvo mjesto pred SP. U utakmici sa Španjolskom ćemo se malo "skrivati", ne želimo im pokazati sve svoje karte, vjerujem da će isto raditi i oni. No, ta nam je utakmica bitna da pružim šansu svim igračima da pokažu što mogu pa ću na temelju toga donijeti i odluku o konačnom rosteru momčadi za SP", objasnio je izbornik.

Samo pobjednik prolazi u viši rang natjecanja, Diviziju IB, a hrvatske 'oklopnike' na tom putu očekuje pet teških ispita - Australija, Španjolska, Srbija, Belgija i Island. Prvu utakmicu Hrvatska će imati 14. travnja protiv Australije, dan kasnije slijedi susret protiv Španjolske, 17. travnja je na rasporedu utakmica protiv Islanda, 19. travnja protiv Srbije, a 20. travnja protiv Belgije.

MOSKVA - Nogometaši Chelsea izborili su plasman u polufinale Europske lige premda su u uzvratnom dvoboju četvrtfinala u Moskvi izgubili od Rubina 2:3. Bluese je spasilo što su u Londonu slavili 3:1, pa ukupnim rezultatom 5:4 idu dalje. Još uvijek aktualni prvak Europe dva puta je vodio, no Rubin je uspio okrenuti rezultat i ubilježiti barem utješnu pobjedu. Golove za ruski sastav zabili su Ivan Marcano (51), Goekdeniz Karadeniz (62) i Bebars Natcho (75-11m), dok su strijelci za goste bili Fernando Torres (4) i Victor Moses (55). Preostale tri utakmice četvrtfinala na rasporedu su večeras, a sastaju se Basel - Tottenham (2:2), Lazio - Fenerbahče (0:2), Newcastle United - Benfica (1:3).

MUNCHEN - Samo dan nakon što je izborio plasman u polufinale nogometne Lige prvaka njemački velikan Bayern dobio je više od 200.000 zahtjeva za ulaznice za polufinalni ogled na Allianz Areni. "Broj zahtjeva za ulaznice raste iz minute u minutu. Premda još uvijek nije poznato protiv koga ćemo igrati dobili smo više od 200.000 zahtjeva za ulaznice, a ta brojka će sasvim sigurno i porasti," poručili su iz munchenskog kluba. Allianz Arena za Ligu prvaka prima 69.000 gledatelja, od toga je 39.500 godišnjih ulaznica, a dio kapaciteta treba odvojiti i za gostujuće navijače. Bayern će ime polufinalnog protivnika doznati u petak kada je na rasporedu ždrijeb parova. U polufinalu su i Borusija Dortmund, te Real Madrid i Barcelona.

RIO DE JANEIRO - Prvu utakmicu na renoviranoj Maracani u Rio de Janeiru igrat će brazilske nogometne legende i radnici koji su posljednje tri godine radili na obnovi jednog od najpoznatijih svjetskih nogometnih stadiona. Usprkos brojnim financijskim problemima radovi na obnovi Maracane bit će završeni do 24. travnja, a tri dana kasnije brazilske zvijezde predvođene Ronaldom i Bebetom odigrat će utakmicu s radnicima. "To je naš način da se zahvalimo svim radnicima na velikom trudu i zalaganju tijekom obnove stadiona," kazao je tajnik za sport u brazilskoj državi Rio de Janeiro. Maracana je izgrađena 1950 godine, a iste godine na njoj je igrano finale svjetskog prvenstva između Brazila i Urugvaja pred 199,854 gledatelja. Svjetski nogometni hram će nakon posljednje obnove primati 80.000 gledatelja, a tijekom svjetskog prvenstva 2014. godine ugostit će sedam utakmica pri čemu i finale. Na Maracani će se igrati utakmice Kupa konfederacija, kao i susreti nogometnog turnira na OI u Rio de Janeiru 2016.

Do sada su otvorena tri od 12 stadiona na kojima će se igrati SP iduće godine. Stadion Castelao Arenu u gradu Fortalezi, stadion Mineirao u Belo Horizonteu, te Arena Fonte Nova u Salvadoru.

BARCELONA - Vodstvo španjolskog nogometnog velikana Barcelone poručilo je kako najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi u susretu protiv Paris Saint-Germain nije pogoršao ozljedu zadnje lože i bit će maksimalno spreman za polufinale Lige prvaka. "Nakon novih liječničkih pregleda utvrđeno je kako nije došlo do pogoršanja Messijeve ozljede i on će normalno nastaviti s oporavkom. Vjerujemo kako će do polufinala Lige prvaka biti maksimalno spreman," poručili su s Camp Noua. Argentinski majstor je usprkos ozlijedi zadnje lože u srijedu odigrao zadnjih pola sata utakmice protiv PSG-a pomogavši Barci da stigne do izjednačenja (1:1) i plasmana među četiri najbolje momčadi u Europi. Španjolski mediji navode kako će Messi iz predostrožnosti 'preskočiti' idući ligaški ogled protiv Real Zaragoze jer je Barcelona praktički osigurala naslov prvaka.

ZAGREB - Hrvatski reprezentativac i član riječkog Primorja EB Sandro Sukno izabran je za najboljeg igrača ovogodišnje Triglav Jadranske vaterpolske lige čiji će se pobjednik dobiti nakon završnog turnira koji se ovog vikenda igra na bazenu Mladosti uz Savu. U subotnjim polufinalnim susretima sastaju se Primorje EB - Budva (16.00), te Mladost - Jug CO (18.00), a pobjednici tih susreta igrat će u nedelju u finalu u 17.30 sati. Sandra Sukna izabrala Stručna komisija u sastavu: Rudić, Bukić, Bebić, B. Mračević, Rajević i Balderman. Najbolji strijelac regularnog dijela Triglav Jadranske vaterpolo lige ove sezone bio je reprezentativac Crne Gore i član dubrovačkog Jug CO Aleksandar Ivović sa 66 postignutih golova, ispred Sandra Sukna (Primorje EB) koji je zabio 61 gol, dok je na trećem mjestu Ugo Crousillat (Budva) sa 53 gola. Iza njih slijede Cosmin Radu Alexandru (Mladost) i Ivan Krizman (Jadran HN) sa 46 golova, Denes Varga (Primorje EB) sa 45, Hrvoje Brlečić (Medveščak) sa 44, Kristijan Milaković (Mladost) sa 42, te Anthony Azevedo (Jug CO) i Ante Vukičević (Mladost) sa po 41 golom.

BOSTON - Najduži niz u povijesti američkog profesionalnog sporta je prekinut. Nakon što je 820 utakmica u nizu imala rasprodan stadion, baseball momčad Boston Red Sox u susretu protiv Baltimore Oriolesa nije napunila stadion Fenway Park koji prima 37,499 gledatelja. Gotovo nevjerojatan niz je započeo 15. svibnja 2003. godine i Red Soxima je nedostajalo još pet dana da obilježe desetu godišnjicu rasprodanog stadiona. Red Soxi su pritom rasprodali stadion na 794 utakmice u regularnom dijelu sezone, te na 26 utakmica doigravanja. U tom periodu utakmice je pratilo ukupno 29.1 milijun gledatelja. To je bio najduži niz u povijesti američkog sporta. Na drugom mjestu je NBA momčad Portland Trailblazers koja je od 1977. do 1995. godine rasprodala dvoranu 814 uzastopnih utakmica. Priej Red Soxa rekord u Major league baseball (MLB) držali su Cleveland Indiansi sa 455 uzastopnih utakmica s rasprodanim stadionom.

"Ponosni smo zbog sjajnog niza. Skoro deset godina smo imali rasprodani stadion što dokazuje kolika je ljubav navijača prema Red Soxima," kazao je predsjednik kluba Larry Lucchino.

MOSKVA - Rusija je napravila korak bliže ka donošenju posebnog "zakona o navijačima" koji će biti na snazi tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine nakon što je prijedlog spomenutog zakona dobio većinsku potporu zastupnika u donjem domu parlamenta, Dumi. Prema tom "zakonu o navijačima", strani posjetitelji moći će ući u Rusiju bez vize ukoliko će imati ulaznice za utakmice, te će im biti osiguran besplatan prijevoz između gradova, a usto će im biti zajamčena i dodatna sigurnost. Prema ovom zakonu, svaki kršitelj javnog reda i mira na stadionu bit će kažnjen sa 5,000 rubalja (oko 3,000 kuna) i 15-dnevnim pritvorom. Nakon Dume, "zakon o navijačima" mora potvrditi i gornji dom ruskog parlamenta, a on će stupiti na snagu nakon što ga potpiše predsjednik Vladimir Putin. To se očekuje do kraja ove godine.

TORINO - Postigavši prvi pogodak za Bayern u pobjedi protiv Juventusa (2:0) u uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka, hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić stigao je do brojke od 19 golova ove sezone u svim natjecanjima. Mandžukić je načeo mrežu torinske 'Stare dame' u 64. minuti, a pobjedu Bavaraca potvrdio je Claudio Pizarro u sudačkoj nadoknadi. "Sretan sam što sam zabio pogodak u Torinu, no još sam sretniji što smo prošli dalje," kazao je Mandžukić. Hrvatski topnik smatra kako je Bayern tijekom cijele utakmice imao kontrolu nad igrom i kako je bilo ključno zabiti barem jedan gol. "Igrali smo kao i u Munchenu. Znali smo da moramo biti smireni i koncentrirani i zabiti barem jedan gol kako bi riješili pitanje prolaska. No, mi smo bili još bolji i zabili smo dva gola." Trener bavarskog velikana Jupp Heynckes bio je oduševljen igrom hrvatskog napadača. Da bi momčad bila uspješna u momčadi mora imati nekoliko vrhunskih igrača, ne samo jedanaest odličnih. Možda smo zbog toga prošle sezone ostali bez naslova pobjednika u Ligi prvaka. Zato je bilo vrlo važno tijekom ljetnog prijelaznog roka osnažiti momčad," kazao je Heynecks.

Podsjetimo, Mandžukić je prošlog ljeta stigao u Bayern iz Wolfsburga za, nagađa se, 13 milijuna eura. Mandžo je u 32 nastupa zabio 19 golova - 15 u prvenstvu, te po dva u Ligi prvaka i njemačkom kupu.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙