FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 9. travnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

LONDON

Glavni tajnik Engleskog nogometnog saveza (FA) Alex Horne vjeruje da će Premier League ovaj tjedan na sastanku odobriti uvođenje tehnologije na gol-liniji od iduće sezone.

"Očekujem da će to biti odobreno na sastanku ovaj tjedan", izjavio je Horne za BBC.

FA želi da tehnologija na gol-liniji bude službeno uvedena na utakmicama Community Shielda koje se igraju u predsezoni. Tehnologija na gol- liniji je bila testirana na prijateljskoj utakmici između Engleske i Belgije u lipnju prošle godine.

Wembley i drugih 20 stadiona klubova koji igraju u Premier League trk trebaju odobriti postavljanje opreme za tehnologiju na gol-liniji.

Prošli je tjedan FIFA odabrala njemački GoalControl kao službenu tehnologiju na gol liniji za Kup konfederacija u Brazilu u lipnju.

"Tehnologija koja kaže 'da, lopta je prešla liniju' i o tome obavijesti suca stvarno ima smisla za mene", kazao je Horne.

Tehnologija na gol-liniji korištena je Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu na kraju prošle godine.

NEW YORK

Toronto Maple Leafsi su sinoć sa 4-3 pobijedili New York Rangerse, a Phil Kessel je u pobjedi zabio dva gola i tako "podignuo" svoju momčad na četiri boda prednosti u borbi za peto mjesto u Istočnoj konferenciji koje vodi u doigravanje.

Derek Stepan je izjednačio za New York na 3-3 sredinom zadnje trećine prije nego je Kessel zabio pobjednički gol 38 sekunde kasnije.

James van Riemsdyk je upisao gol i asistenciju, dok je Ryan O'Byrne zabio svoj prvi gol za Maple Leafse. James Reimer je imao 31 obranu za Toronto.

Rick Nash je također zabio dva gola za New York, jedan u drugoj trećini za 2-1, a drugi u zadnjoj za 3-2.

Brad Marchand je zabio dva gola, dok su Rich Peverley i Andrew Ference upisali po gol i asistenciju u pobjedi Bostona nad Carolinom od 6-2. To je deveta uzastopna pobjeda Bruinsa (8-0-1) na domaćem terenu.

Tuukka Rask je imao 40 obrana u pobjedi Bruinsa, koji su se popeli na bod zaostatka od prvoplasiranog Montreala u Sjeveroistočnoj diviziji.

Pogotke za Carolinu su postigli Patrick Dwyer i Drayson Bowman u razmaku od 45 sekundi na polovici zadnje trećine. Ovo je peti uzastopni poraz Caroline. Hurricanesi su sada na osam bodova zaostatka od osmog mjesta u Istočnoj konferenciji, 10 utakmica prije kraja.

NEW YORK

Košarkaški sveučilišta Louisville osvojili su naslov prvaka (NCAA) pobijedivši u finalu sveučilište Michigan sa 82-76 u ponedjeljak pred 75.000 gledatelja u Georgia Domeu u Atlanti.

To je treći naslov prvaka za Louisville Cardinalse nakon dva osvojena 1980. i 1986., dok je Michigan Wolverines ostao na samo jednom osvojenom naslovu do sada (1989).

Trener Louisvillea Rick Pitino je postao prvi trener koji je osvojio naslov u NCAA s dvije različite momčadi - Louisvilleom i 1996. sa Kentuckyjem.

MADRID

Sevilla je sinoć u zadnjoj utakmici 30. kola španjolskog prvenstva svladala Athletic Bilbao sa 2-1, a oba je pogotka za domaću momčad postigao Alvaro Negredo dok je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao cijelu utakmicu i asistirao za prvi gol.

Povela je Sevilla u četvrtoj minuti kada je Negredo savladao suparničkog vratara nakon što mu je loptu nabacio Rakitić. Drugi gol za Sevillu Negredo je postigao u 87. minuti. Athletic Bilbao je izjednačio u 55. minuti pogotkom Aritza Aduriza.

Obje su momčadi utakmicu završile s po deset igrača. Sevilla je ostala bez braniča Fernanda Navarra koji je dobio drugi žuti karton u 73. minuti, a Bilbaov branič Aymeric Laporte je isključen iz istog razloga u 80. minuti.

Sevilla je sada deseta sa 41 bodom, osam kola prije kraja prvenstva i šest bodova zaostatka za Malagom koja je na šestom mjestu, zadnjem mjestu koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu.

Momčad Marcela Bielse Bilbao je 13. sa 35 bodova, devet iznad zone ispadanja u drugu ligu.

Prva je Barcelona sa 78 bodova, drugi je Real Madrid sa 13 bodova manje, a treći je Atletico Madrid sa 62 boda.

LONDON

U velikom gradskom derbiju, ali i srazu dvije prvoplasirane momčadi Engleske lige, Manchester City je na Old Traffordu slavio protiv lidera Manchester Uniteda s 2:1.

Nakon opreznog prvog poluvremena City je došao u vodstvo pogotkom Jamesa Milnera u 52. minuti nakon pogreške Giggsa, a United je izjednačio autogolom Belgijanca Vincenta Companya u 58. minuti. Tom prilikom je Company skrenuo loptu u gol nakon udarca glavom Jonesa. U 80. minuti gledatelji su vidjeli najljepši trenutak na utakmici - solo-prodor Sergia Aguera kroz petoricu igrača Uniteda i udarac iskosa u same rašlje za pobjedu gostiju.

City sada zaostaje još uvijek velikih 12 bodova za Unitedom, pa će vjerojatno predati naslov prvaka, ali ipak su dobili zadovoljštinu da su u izravnom srazu u gostima i drugi puta zaredom pobijedili najvećeg suparnika.

RIM

U rimskome derbiju nogometaši Rome i Lazija su na Olimpicu odigrali 1:1, a to je prvi remi u derbijima nakon šest godina.

Lazio je poveo u 16. minuti sjajnim pogotkom Brazilca Hernanesa iskosa s 20 metara u same rašlje. Lazio je bio bolja momčad, no ključan trenutak zbio se u 48. minuti kada je Hernanes promašio kazneni udarac, te se od junaka pretvorio u tragičara. U 55. minuti dosuđen je penal za Romu, a "vječni" Francesco Totti zabio je svoj ukupno 11. pogodak u gradskim derbijima. Lazio je u 69. minuti ostao bez isključenoga Biave, a Roma je potom propustila niz prilika za drugi zgoditak. Lazio je s bodom ostao na petom mjestu, a Roma je sedma s tri boda manje od gradskog rivala.

Uoči derbija su dva navijača izbodena, a još nekolicina je ozlijeđena u neredima na ulicama Rima. List Gazzetta dello Sport tvrdi da su se pored Olimpijskog stadiona sukobili huligani iz obje navijačke skupine, a izbodeni su pristalice Rome. Isti list navodi da su huligani napali i vozilo hitne pomoći, kao i policajce koji osiguravaju dvoboj visokog rizika. U strahu, očito opravdanome, od nereda, zatvoreni su skoro svi lokali u okolici stadiona, a uoči utakmice je strasti pokušao smiriti gradonačelnik Rima Gianni Alemanno koji je pozvao na mirno navijanje.

HOUSTON/ZAGREB

Ivo Karlović se nije uspio plasirati u glavni turnir Houstona nakon što je u zadnjem, 3. kolu kvalifikacija poražen od Austrijanca Geralda Melzera s 6:4,7:6(3).

Karlović je bio prvi nositelj kvalifikacija, pa je u 1. kolu bio slobodan, da bi u drugom slavio protiv Rumunja Mergee. U Houstonu tako ovaj tjedan neće biti hrvatskih tenisača.

RIM

Dva su navijača izbodena, a još nekolicina je ozlijeđena u neredima što su u Rimu izbili uoči večerašnjeg velikog gradskog derbija Rome i Lazija.

List Gazzetta dello Sport tvrdi da su se pored Olimpijskog stadiona sukobili huligani iz obje navijačke skupine, a izbodeni su pristalice Rome. Isti list navodi da su huligani napali i vozilo hitne pomoći, kao i policajce koji osiguravaju dvoboj visokog rizika.

U strahu, očito opravdanome, od nereda zatvoreni su skoro svi lokali u okolici stadiona, a uoči utakmice je strasti pokušao smiriti gradonačelnik Rima Gianni Alemanno koji je pozvao na mirno navijanje.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙