FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 9. travnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Košarkaši Cibone i Cedevite ostvarili su pobjede u prvim susretima 4. kola Lige za prvaka košarkaškog prvenstva Hrvatske. Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Zagreb 93:83, dok je Cedevita u dvorani na Kozali porazila Kvarner 2010 91:75. Cibonu su do četvrte pobjede u Ligi za prvaka predvodili Marin Rozić sa 22 koša, šest skokova i pet asistencija, Dario Šarić sa 20 koševa i 11 skokova, te Andrija Žižić sa 15 koševa i osam skokova, dok su u redovima 'mrava' kojima je to bio četvrti uzastopni poraz, najefikasniji bili Miralem Halilović i Marko Car sa po 16 koševa. Cedevita je u Rijeci bez većih problema porazila Kvarner 2010 91:75. Goste su predvodili Bracey Wright sa 19, Predrag Šuput sa 17, te Lukša Andrić sa 12 koševa. Kod domaćina najbolji su bili Ivica Radić sa 20 i Jure Škifić sa 18 koševa.

REZULTATI:

Cibona - Zagreb 93:83

Kvarner 2010 - Cedevita 75:91

Split - Zadar (20)

Alkar Sinj - Jolly JBS (20)

POREDAK: Cibona 4-0, Cedevita 3-1, Jolly JBS 2-1, Zadar 2-1, Split 2-1, Kvarne 2010 2-2, Alkar 0-3, Zagreb 0-4

ZAGREB - Naš najbolji skijaš Ivica Kostelić podvrgnut će se operaciji desnog koljena 14. svibnja u Baselu, objavio je Hrvatski skijaški savez u utorak. "S obzirom na trenutne odlične snježne uvjete na skijalištima i vrlo važne proljetne pripreme, uz konzultaciju s liječnicima odlučeno je da Ivica Kostelić ide na operaciju koljena 14. svibnja, umjesto kako je bilo predviđeno 9. travnja", stoji u obavijesti HSS-a. Inače, očekuju se kako će Kostelićev oporavak nakon operacije trajati oko dva mjeseca, te će se moći vratiti pripremama za novu sezonu u srpnju. Sljedeće sezone glavni Kostelićev cilj bit će dostizanje maksimalne forme u veljači 2014. kada će nastupiti na ZOI u Sočiju koje će mu biti posljednja prilika za osvajanje olimpijskog zlata. Dosada je u karijeri osvojio tri olimpijska srebra, u Torinu 2006. kombinaciji, te u Vancouveru 2010. u slalomu i kombinaciji.

KATOWICE - Hrvatska tenisačica Petra Martić igrat će u 2. kolu WTA turnira u Katowicama protiv Slovakinje Anne Karolina Schmiedlove. Osamnaestogodišnja Slovakinja u Katowicama je prošla kvalifikacije, da bi u prvom kolu iznenadila petu nositeljicu Francuskinju Alize Cornet s glatkih 6:3, 6:0. Martić je u ponedjeljak pobijedila Ukrajinku Jelinu Svitolinu, a to je Dućanki prva pobjeda na WTA Touru nakon šest mjeseci.

Rezultati 1. kola:

Shahar Peer (Izr) - Cvetana Pironkova (Bug) 5-7 7-6(4) 7-6(4)

Irina Begu (Rum) - Mathilde Johansson (Fra) 5-7 7-6(5) 6-1

Mandy Minella (Luks) - Vesna Dolonc (Srb) 3-6 7-6(4) 6-2

Anna Karolina Schmiedlova (Slk) - 5-Alize Cornet (Fra) 6-3 6-0

Kiki Bertens (Niz) - Lara Arruabarrena Vecino (Špa) 6-1 6-1

ZAGREB/BARCELONA - Veznjak Barcelone Andres Iniesta istaknuo je da je momčad prilično ovisna o Lionelu Messiju, ali da mogu i bez njega ako se ne oporavi za sutrašnji uzvrat četvrtfinala Lige prvaka protiv PSG-a. "Još ne znamo hoće li Messi biti spreman, sve ovisi o njemu. Nema sumnje da naša igra ovisi o Messiju, on je ključni igrač, naš broj 1. No, i bez njega mi smo jaki, jer smo prava momčad i imamo puno igrača koji su u stanju zabiti. PSG je dobro ukomponirana ekipa, sa puno izvanserijskih igrača, a jako su opasni u tranziciji, vrlo dobro se otvaraju i začas su pred protivničkim 16-ercem", kazao je Iniesta. Messi je ozlijedio bedreni mišić prije tjedan dana u prvoj utakmici protiv PSG-a. Iako su prvotne prognoze govorile da bi mogao pauzirati tri tjedna, sada se već govori o mogućem ekspresnom povratku.

VALENCIA - Legenda španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Alfredo Di Stefano (86) primljen je danas u bolnicu u Valenciji zbog manjih srčanih problema. Di Stefano je u bolnici La Fe podvrgnut pregledima, a u istoj zdravstvenoj ustanovi 2005. mu je ugrađena srčana premosnica nakon što je doživio srčani udar. "Gospodin Di Stefano osjeća se dobro, ali je potrebno obaviti dodatne pretrage srca koji su normalni za njegovo stanje i godine," navodi se u priopćenju bolnice. Di Stefano, čiji su roditelji prodrijetlom Talijani, rođen je u Buenos Airesu. Nogometnu karijeru započeo je 1945. u River Plateu, a četiri godine kasnije prešao je u kolumbijski Millonarios. U Real Madrid stigao je 1953., nakon što je zadivio čelnike 'Kraljevskog kluba' na revijalnoj utakmici u povodu 50. obljetnice Reala. U dresu 'Kraljevskog kluba' osvojio je pet uzastopnih naslova europskih prvaka, te je osam puta bio prvak Španjolske. Igrao je za reprezentacije Argentine, Kolumbije i Španjolske. Igračku karijeru okončao je 1967., kada je imao 40 godina. Nakon toga bio je uspješan trener. Vodio je Boca Juniorse, River Plate, Valenciju i Real Madrid.

LOS ANGELES - Američki snowboarder Chelone Miller (29), mlađi brat olimpijskog pobjednika u skijanju Bodea Millera (35), pronađen je mrtav u svom kombiju u Mammoth Lakesu u Kaliforniji. Policija je potvrdila ovu vijest, objavivši kako istražuje smrt 29-godišnjeg Millera, ali je odmah odbacila mogućnost ubojstva. Chilly, kako je glasi nadimak Bodeova brata, bio je kandidat za američku reprezentaciju za odlazak na zimske Olimpijske igre u Sočiju. Osim daskanjem na snijegu, Chelone Miller se bavio i snimanjem filmova sa razne producentske kuće. Njegov daleko poznatiji brat, Bode Miller osvojio je pet medalja na olimpijskim igrama pri čemu jedno zlato, tri srebra i broncu. Ima i četiri zlata i jedno srebro na svjetskim prvenstvima, dok je dva puta bio pobjednik Svjetsko skijaškog kupa. U karijeri je upisao 33 pobjede u Svjetskom kupu.

RIM - Disciplinska komisija talijanskog nogometnog saveza suspendirala je napadača Milana Marija Balotellija na tri utakmice neigranja zbog psovanja suca Paola Tagliaventa za vrijeme utakmice Fiorentina - Milan (2:2). Balotelli će zbog suspenzije propustiti utakmice protiv Napolija, Juventusa i Catanije. Mladog 22-godišnjeg napadača očekuje i klupska kazna nakon što je na putu prema Firenzi ulovljen kako u WC-u vlaka puši cigaretu.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙