FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 3. travnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

SPLIT

Pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević rekao je sinoć u Splitu da je Ministarstvo branitelja sigurno kako negodovanje branitelja koji su okrenuli leđa izaslaniku predsjednika Republike Siniši Tataloviću na obilježavanju 22. godišnjice pogibije Josipa Jovića ne odražava stavove cjeline braniteljske populacije. Stajalište je Ministarstva branitelja da "ne treba napuhavati" negodovanje branitelja na komemoraciji na Plitvicama, rekao je Glavašević. "Okretanje leđa izaslaniku predsjednika Republike Siniši Tataloviću je nepriznavanje institucije predsjednika RH, a to nije lijepo. Mi smo sigurni da to uopće ne odražava stavove branitelja. Radilo se o jednom malom broju branitelja koji je sudjelovao u tome i sa sigurnošću možemo reći kako oni ne predstavljaju cjelinu braniteljske populacije“, rekao je Glavašević na traženje novinara da komentira taj slučaj. Glavašević je nazočio humanitarnom koncertu za splitski Centar za autizam.

SPLIT

Više tisuća ljudi došlo je u sportski centar Gripe u Splitu na humanitarni koncert "Za istinu: ja mogu sve" koji je za pomoć splitskom Centru za autizam, na Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2. travnja organizirao taj centar pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja. "Hrvati žele konkretno znati kome je pomoć namijenjena i u ovakvim akcijama pokazuju veličinu svog srca", istaknuo je ministar branitelja Predrag Matić, dodajući kako je posebno sretan što su u organizaciju koncerta uključeni branitelji. "Branitelji imaju veliko srce, pokazali su to 90-ih godina prošlog stoljeća kada je Hrvatskoj trebalo, a pokazuju i sada“, rekao je. Koncertu je nazočio i general Mladen Markač te mnoge javne osobe. Potrebno je utemeljiti fond nacionalne solidarnosti iz kojeg bi se u svakom trenutku moglo pomagati osobama s invaliditetom i svima kojima je potrebno, rekao je novinarima Ante Raos, upravitelj Zaklade „Kap za slap“ koja je suorganizator večerašnjeg koncerta, inače predsjednik Saveza udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

ŠIBENIK

Uz moto "HDZ-hrvatski glas u Europi" kandidati za Europski parlament s liste Hrvatske demokratske zajednice, HSP-a dr. Ante Starčević i Bloka umirovljenici zajedno predstavili su se jučer Šibenčanima poručivši da su za jaku Europu, ali prije svega za jaku Hrvatsku. Glas na ovim izborima smjer je protiv Milanovićeve vlade koji zemlju vodi u propast, ustvrdila je nositeljica liste Dubravka Šuica, zastupnica HDZ-a i bivša duborvačka gradonačelnica, poručivši kako su izbori za Europski parlament 14. travnja generalna proba za "premijeru" to jest lokalne izbore 19. svibnja. Hrvatskoj je potreban kompletan gospodarski i strukturni zaokret, dosta je poruka straha od povećanja poreza, rezanja plaća i ukidanja radnih mjesta. Poticanje i razvoj gospodarstva, zapošljavanje mladih i zaštita obitelji, rad na boljoj infrastrukturi i zaštiti okoliša te promicanje hrvatske kulture i jezika okosnice su HDZ-ova izbornog programa za Europski parlament, rekla je Šuica. Ovo su povijesni izbori, nastavila je, kojima Hrvatska dokazuje svoju ravnopravnost s ostalim članicama Unije, a upravo je HDZ, kazala je, odradio najveći dio pregovora oko ulaska u Europsku uniju.

ZAGREB

Najveći gitaristički festival u ovome djelu svijeta - "Omiš guitar fest" održat će u Omišu od 18. do 20. travnja, bit će to njegovo četvrto izdanje, glavni pokrovitelj te kulturne manifestacije je predsjednik Republike Ivo Josipović, pokrovitelj je i grad Omiš, podupire ga Spitsko-dalmatinska županija, a prvi put i Ministarstvo kulture. Sve te informacije novinari su dobili sinoć na konferenciji u zagrebačkome VIP Clubu što je bilo i prvi put da se taj gitaristički festival predstavlja u hrvatskoj metropoli, napomenuo je ravnatelj "Omiš guitar festa" Neno Munitić. Novinari su imali priliku i čuti kako će to doista biti festival, i to zahvaljujući nastupu Josipa Pešuta na električnoj gitari, Branka Bogunovića-Piffa na akustičnoj gitari te "Ansamblu Laurum"- kvartetu klasičnih gitara. Na festivalu se neće forsirati ni jedna gitara, rekao je Munitić te posebice istaknuo njegov humanitarni karakter budući da je sav prihod od ulaznica namijenjen omiškoj Udruzi osoba s invaliditetom "Agape" za potporu djeci s poteškoćama u razvoju koja je izgubila državnu potporu za djelovanje te je, dodao je ravnatelj festivala, morala dignuti kredit kako bi nastavila raditi.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙