FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ-ov kandidat za istarskog župana Marino Roce

Autor: dspo
PULA, 25. ožujka 2013.(Hina) - Predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli najavio svoju kandidaturu za istarskog župana na idućim lokalnim izborima.

Rekao je da nema namjeru šest mjeseci prije izbora "glumiti župana" kao njegovi protukandidati. "Cirkusiranje po Istri prava je riječ za sve ono što se u posljednje vrijeme događa, prije same predizborne kampanje... Mislim da bi ti kandidati, u slučaju da postanu župani, na isti način vodili županiju," rekao je Roce.

Gospodarstvo i razvoj prerađivačke industrije je ključ uspjeha za Istru, rekao je Roce, po čijoj ocjeni se u Istarskoj županiji do sada puno radilo, ali malo učinilo. Gospodarska strategija u Istri je prvenstveno bila usmjerena prema turizmu a ostale grane zapostavljane, rekao je ocijenivši takvu strategiju lošom i promašenom.

"Odgovorno tvrdim kako Istra nije imala kvalitetnu studiju gospodarskog razvoja," poručio je predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce.

U Istri ima 26 poduzetničkih zona koje su građene uz poticaj države od kojih, kako je rekao, "niti jedna nije dovršena do kraja jer Istarska županija nije imala strategiju".

(Hina) xdspo yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙