FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarski HDZ: SDP je za uvođenje dvojezičnosti

Autor: zdra
VUKOVAR, 21. ožujka 2013.(Hina) - Vukovarski HDZ ocjenjuje da je jučerašnja sjednica Gradskoga vijeća, koju su nakon povlačenja s dnevnog reda točke o izmjeni Statuta grada osim vijećnika te stranke napustili i vijećnici HSP-a dr. Ante Starčevića, pokazala da SDP u suradnji s SDSS-om nastavlja dosadašnju praksu izbjegavanja iznošenja stajališta o uvođenju srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenu uporabu u Vukovaru.

Gradski vijećnik i kandidat HDZ-a za gradonačelnika Vukovara Ivan Penava je ocijenio kako se i prije znalo da se za dvojezičnost zalaže SDSS, a nakon jučerašnje sjednice Gradskoga vijeća "očito je, iako se dalo naslućivati i ranije, da uvođenje dvojezičnosti podržava i SDP".

Prema mišljenju vijećnika Pilipa Karaule, raznim makinacijama, stavljanjem prekomjernog broja točaka na dnevni red, traženjem proceduralnih grešaka, SDP i SDSS na sve moguće načine pokušavaju onemogućiti otvoreno izjašnjavanje gradskih vijećnika, "a zapravo poručuju da žele i rade sve što mogu da bi srpski jezik i ćirilično pismo ušli u službenu uporabu".

Kada preuzmemo vlast, napisat ćemo novi Statut Grada Vukovara i to kao da ga piše oporba, rekao je Karaula objašnjavajući da "vijećnici trebaju prestati biti isključivo mašinerija za glasovanje, koja prije ni o čemu ne raspravlja niti propituje pojedine prijedloge", kazao je Karaula.

"S pretvaranjem vijećnika u glasačku mašineriju počela je još "Zdenka Buljan (HDZ), nastavio Tomislav Džanak (HSP dr. Ante Starčević), a do krajnosti je usavršio sadašnji predsjednik Gradskog vijeća Goran Bošnjak (SDP)".

Predsjednik vukovarskog HDZ-a i vijećnik Damir Barna izrazio je "zgražanje" odlukom usvojenom na jučerašnjoj sjednici Vijeća da Grad Vukovar za "1,3 milijuna kuna otkupi nelegalno izgrađeni objekt u vrijeme republike srpske krajine", a koji danas u Vukovaru koristi Konzulat Republike Srbije.

"Nevjerojatno je što je na pamet palo gradskim vlastima, da u vrijeme opće krize i recesije utroše 1,3 milijuna kuna za kupnju objekta nelegalno izgrađenog 1993. na gradskom zemljištu. Ne znam uopće što će ta zgrada gradu u vrijeme kada su brojni poslovni prostori i uredi prazni i napušteni, a grad ih je prepun", pitao je Barna.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙