FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ, HSLS i HDS zajedno u Čakovcu

Autor: tjak
ČAKOVEC, 16. ožujka 2013. (Hina) - Sporazum o trajnoj političkoj suradnji potpisali su danas u Čakovcu gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS) i Hrvatske demokršćanske stranke (HDS).

Čelnici stranaka demokršćanske orijentacije potpisili su koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izbroma, a tom je prigodom istaknuto da su HDZ, HSLS i HDS već od prije surađivili te da su bili bili glasna i jasna oporba aktualnoj vlasti.

Predsjednica Gradske organizacije HDZ-a i saborska zastupnica Sunčana Glavak kazala je kako se na građanima slama nesposobnost Kukuriku koalicije. To se nažalost prelijeva i na Čakovec, ustvrdila je Glavak, a tri stranke ne žele biti pasivni promatrači propadanja grada.

"Imamo sposobnost promijeniti gospodarsku sliku grada tako da Čakovec konačno postane grad dostojan za život svojih građna", naglasila je dodavši kako je alarmantan podatak da čak 2 000 sugrađana nema posao, a koalicija stranaka ima plan da to promijeni jer je gospodarski oporavak na prvom mjestu poltičke agende koalicije.

Govoreći o poltičkom iskustvu ljudi iz triju stranaka, Glavak je rekla kako oni poznaju ljude, žive među njima i žele nešto napraviti za njih.

Predsjednik čakovečke organizacije Hrvatske demokršćanske stranke Đuro Bel poručio je kako Čakovec treba biti grad po mjeri svih njegovih građana - djece, školaraca, studenata, umirovljenika, ali i radnika. Svima je poznato stanje kako investicije stižu u obližnji grad Prelog, koji je svakim danom sve jača gospodarska sredina, rekao je Bel naglasivši kako su investitori su prvo došli u Čakovec, ali ih nitko nije znao zadržati.

Stagnacija Grada Zrinskih posljednjih 12 godina najbolji je dokaz nesposobnosti aktulane vlasti, zaključio je predsjednik čakovečkog HSLS-a Renato Slaviček.

Stranke će naknadno dogovoriti mjesta na zajedničkoj izbornoj listi. Poznato je da će kandidat za gradonačelnika biti HDZ-ov Tomislav Novinšćak, a HSLS i HDS će svaki dobiti jedno mjesto zamjenika.

Imena kandidata za zamjenika čakovečkog gradonačelnika stranke će objaviti za tjedan dana.

(Hina) xtjak ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙