FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beaković: prioritet HDZ-a je razvoj Gorskog kotara

Autor: dsil
RIJEKA, 22. ožujka 2013. (Hina) - Kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za primorsko-goranskog župana Dinko Beaković istaknuo je danas u Rijeci kako će prioritet njegova djelovanja, bude li izabran za župana, biti razvoj Gorskog kotara.

Ovaj kraj se sada nalazi pred kataklizmom jer će uskoro izgubiti status brdsko-planinskog područja i time izgubiti važan dio novaca, rekao je Beaković na konferenciji za novinstvo.

Taj iznos treba nadoknaditi i to povratkom zemljišnih zajednica, kroz koje bi se lokalnoj samoupravi dalo na upravljanje dio šuma i drugog zemljišta kojim sad gospodare Hrvatske šume, odnosno država, kazao je HDZ-ov kandidat za primorsko-goranskog župana.

Beaković smatra kako jedinice lokalne samouprave u Gorskom kotaru trebaju dobijati i pravične naknade za korištenje šuma i voda za proizvodnju električne energije.

Također je rekao kako će se boriti za rješenje problema centra za gospodarenje otpadom Marišćina, ocijenivši da je sad u primjeni najprimitivnije rješenje odlaganja otpada te da za to netko mora odgovarati. Ako već mora na tom području biti odlagalište, tada treba općinama Klana i Viškovo, na čijem se prostoru nalazi, osigurati bolji standard nego drugim područjima, rekao je Beaković.

HDZ-ov kandidat Beaković kazao je da je kao primorsko-goranski župan spreman biti na raspolaganju građanima 24 sata dnevno, obići svako mjesto u županiji i uvijek biti tamo gdje je najveća kriza.

(Hina) xdsil ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙