FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ-ovac Burić predlaže uređenje riječke poduzetničke zone

Autor: dsil
RIJEKA, 14. ožujka 2013. (Hina) - HDZ-ov kandidat za riječkog gradonačelnika Hrvoje Burić danas je kao dio svog izbornog programa predstavio uređenje riječke poduzetničke zone.

U ulici Milutina Barača, gdje su sada rafinerija nafte i drugi, uglavnom neiskorišteni industrijski pogoni, poduzetnicima bi ponudili poslovne prostore za koje se ne bi plaćao komunalni doprinos, a prve četiri godine bi bili oslobođeni i plaćanja komunalne naknade, rekao je Burić.

Ocijenio je da malo i srednje poduzetništvo u Rijeci sada nema mogućnosti razvoja upravo i zbog komunalnih doprinosa i naknada.

U gospodarstvu vlada stihija, nema odgovarajuće strategije, propadaju bivši industrijski giganti i industrijski pogoni, malo poduzetništvo je u sve većim problemima, a sve rezultira padom standarda građana, iseljavanjem i porastom nezaposlenosti. Ulica Milutina Barača prije se zvala Industrijska ulica i zauzimam se da joj se to ime vrati i bude podsjetnik na vrijednost gradske industrijske baštine, ustvrdio je HDZ-ov kandidat za riječkog gradonačelnika Hrvoje Burić.

Izrazio je žaljenje što mu se sadašnji gradonačelnik i kandidat SDP-a za još jedan mandat Vojko Obersnel nije odazvao na poziv za javnim sučeljavanjem.

(Hina) xdsil ysšh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙