FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: tržište bi se moglo oporaviti?

Autor: scvi
NEW YORK, 19. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Nakon dva dana pada cijena dionica na Wall Streetu, terminski indeksi danas najavljuju oporavak, dok jenjava strah investitora da će situacija sa Ciprom ponovno prerasti u krizu čitave eurozone.

Terminski Dow Jones oko 13,30 bio je u plusu 20 bodova, S&P 500 indeks 3,7, a tehnološki Nasdaq 9 bodova.

„Mislim da situacija u vezi Cipra neće obnoviti strahove oko izbijanja krize u eurozoni te da će, po najlošijem scenariju, biti ograničena samo na neke sektore. Ustvari, Cipar je poslužio kao dobar razlog za prodaje nakon snažnog uzleta cijena dionica. Sada tržište više ne obraća previše pozornosti na to“, izjavio je Peter Cardillo, ekonomist pri investicijskom društvu Rockwell Global Capital.

Ciparski parlament sprema se kasnije danas odbaciti prijedlog zakona o oporezivanju štednih depozita, izjavio je glasnogovornik tamošnje vlade.

Ciparska vlada sada predlaže da mali štediše budu pošteđeni toga poreza, u nastojanju da pridobije glasove u parlamentu za usvajanje paketa međunarodne financijske pomoći, čime bi se izbjegao bankrot te zemlje.

Za nove smjernice investitori čekaju objavu podataka o započetoj gradnji kuća u SAD-u i izdanim građevinskim dozvolama u veljači.

Na europskim su burzama cijene dionica i danas pale, drugi dan zaredom, dok ulagači čekaju što će ciparski parlament odlučiti o prijedlogu oporezivanja depozita u bankama.

Trenutno je frankfurtski DAX u minusu 0,3 posto, a pariški CAC 0,6 posto, dok londonski Ftse indeks stagnira.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙