FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 19. ožujka 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

PHOENIX

Poznati američki akrobat Nik Wallenda (34) u lipnju namjerava na žici prehodati preko Grand Canyona na mjestu gdje je klanac dubok 450 metara, a pritom će prehodati dužinu od također 450 metara, i to bez sigurnosnih konopaca, objavila je u ponedjeljak novinska agencija Reuters. Ova akrobacija trebala bi se dogoditi 23. lipnja, a televizijski prijenos bit će na Discovery Channelu. Mjesto na kojem namjerava prehodati Grand Canyona nalazi se u posjedu Navajo indijanaca i tek je nedavno dobio dozvolu od njih za svoju akrobaciju.

MIAMI

Premda se o tome mjesecima nagađalo, američke sportske zvijezde golfer Tiger Woods (37) i skijašica Lindsay Vonn (28) priznali su kako su u vezi. Par je svoju romansu započeo prije 11 mjeseci, a mediji su ih otkrili kada je američka skijašica početkom veljače snimljena kako na jednom austrijskom aerodromu ulazi u privatni avion koji je u vlasništu bogatog golfera. "Nismo uspjeli sakriti našu vezu. Da, Tiger i ja smo par," objavila je jedna od najboljih skijašica svih vremena koja se trenutačno oporavlja nakon operacije koljena. "Naš odnos se iz prijateljskog razvio u nešto više," dodala je skijašica koja je upisala 59 pobjeda u Svjetskom kupu. Više od nje ima samo Austrijanka Annemarie Moser-Pröll, 62.

LONDON

Vrijednost autoportreta nizozemskog slikara Rembrandta, za koji se donedavno vjerovalo da je djelo jednoga od njegovih učenika, procijenjena je na oko 20 milijuna funta ili oko 23,3 milijuna eura, objavila je u ponedjeljak britanska zaklada The National Trust. Zaklada, čija je zadaća očuvati mjesta i umjetnička djela od javnog interesa u Ujedinjenom Kraljevstvu, 2010. je dobila platno nakon smrti jednoga britanskog kolekcionara umjetničkih djela. Nizozemac Ernst van de Wetering, stručnjak svjetskog glasa za Rembrandtova djela, potvrdio je da je riječ o originalnom Rembrandtovu platnu i njegovu autentičnom potpisu. Slika je, kazao je Van de Wetering nastala 1635. kada je slikar imao 29 godina, stoji u priopćenju zaklade.

MADRID

Legendarni argentinski nogometaš Alfredo di Stefano (86) nije skrivao oduševljenje što je njegov sunarodnjak, ali i susjed Jorge Mario Bergoglio (76) izabran za novog papu, dodavši kako su možda kao klinci igrali zajedno nogomet na ulicama Buenos Airesa. Slavni napadač Real Madrida i papa Franjo išli su u istu školu, te su odrasli u istom kvartu u Buenos Airesu. Di Stefano smatra kako su možda igrali i nogomet zajedno. "Tada su svi dječaci iz kvarta igrali nogomet od jutra do mraka. Možda smo igrali zajedno. Trebalo bi ga pitati," kazao je Di Stefano. Di Stefano je jedan od najboljih nogometaša svih vremena, a bio je poznat i po tome što je igrao za tri reprezentacije - za Argentinu (1947), Kolumbiju (1949) i Španjolsku (1957-1961).

TOKIO

Japanska tvrtka Fujitsu u ponedjeljak je predstavila pametni telefon kojim će se mjeriti razina hemoglobina korisnika, odnosno njegov puls, "gledajući" ga u lice tijekom pet sekundi, objavili su iz tvrtke. Ovakav smartphone na tržištu bi se mogao naći u roku od godinu dana. Puls se mjeri na način da se prate promjene u boji lica, što se događa ovisno o dotoku krvi. Koža lica sastoji se od bezbroj kapilara, a u njima smartphone očitava promjene razine hemoglobina - proteina koji apsorbira zeleno svjetlo. Hemoglobin se nalazi u crvnim krvnim zrncima koja prenose željezo i kisik.

LONDON

Osobe koje jedu ili grickaju dok gledaju televiziju, čitaju ili igraju igrice unose više kalorija, posebno kasnije tijekom dana, nego da sjednu za stol i objeduju, pokazala je britanska analiza oko desetak ranijih istraživanja. "Neka su istraživanja pojedinačno upućivala na to, no nikad svi dokazi nisu objedinjeni", kazao je voditelj istraživanja Eric Robinson sa sveučilišta Liverpool koji kaže da bi se unos kalorija usputnim jedenjem mogao povećati i do 50 posto. No dok usputno jedenje može povećati unos kalorija, prisjećanje na hranu pojedenu tijekom proteklog obroka rezultira manjim unošenjem kalorija, utvrdili su stručnjaci.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙