FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: slek
ZAGREB, 17. veljače 2013. (Hina) - Pregled zanimljvosti iz svijeta.

LONDON - Pop pjevačica Rihanna debitirala je kao modna kreatorica predstavivši u subotu navečer svoju prvu odjevnu kolekciju u svom "uličnom i seksi" stilu, u suradnji s poznatom odjevnom markom River Islandom. Revija, koja se očekivala s velikim nestrpljenjem, održana je u okviru londonskog Fashion Weeka, u bivšoj zgradi za razvrstavanje poštanskih pošiljaka u britanskoj prijestolnici. Revija koja se izravno prenosila i na internetu, počela je sa satom zakašnjenja. Tradicionalnu modnu pistu zamijenilo je pet četvrtastih podija u različitim nivoima kojima su se manekenke kretale uz zvuke hip hopa. Zvijezda s Barbadosa ostaje u toj modnoj liniji vjerna svom stilu: otkriven pupak, gornji dio odjeće često se svodi na grudnjak, duge haljine s prorezom koje otkrivaju nogu, visoke potpetice. Svi modeli su izrađeni od laganih materijala, nerijetko prozirnih, u crnoj i žutoj boji ili s cvjetnim uzorkom.

SEUL - Tisuće parova vjenčalo se u Južnoj Koreji u prvom masovnom vjenčanju koje je organizirala Crkva ujedinjenja otkako je umro njezin utemeljitelj, javlja BBC. Oko 3500 jednako obučenih parova sudjelovalo je u svečanosti u Gapyeongu sjeveroistočno od glavnog grada Seula, a još 24.000 sljedbenika koje često nazivaju Moonies također se je vjenčalo putem video veze u drugim zemljama. Svečanost je vodila Hak Ja-han, udovica osnivača Crkve ujedinjenja Sun Myunga Moona, koji je umro u rujnu u 92. godini. Četristo članova crkve koji su se vjenčali u nedjelju izabralo je da im partnere odabere Hak, što je činio i njezin pokojni muž koji je za sebe tvrdio da je mesija.

LOS ANGELES - Hugh Grant (52) objavio je u subotu na Twitteru da je drugi put postao otac. "Želim odgovoriti nekim novinarima", piše britanski glumac na Twitteru, "oduševljen sam što je moja kćer dobila brata". Njegovo ime Grant nije otkrio. Hugh Grant i Tinglan Hong dobili su prvo dijete 2011. U svojoj poruci, Grant je spomenuo da su novinari dobili dječakov rodni list te slali upite. "Sada potvrđujem... u nadi da će mi obitelj biti ostavljena na miru", napisao je.

MIAMI - U velikoj akciji lova na strašnog burmanskog pitona koja je trajala mjesec dana u nacionalnom parku Everglades na Floridi uhvaćeno je i ubijeno 68 gmazova koji prijete ekosustavu toga kraja, priopćili su u subotu organizatori. Najveći piton je bio dug više od 4,30 m a lovcu je donio nagradu od 1.000 dolara (750 eura), dodaje Povjerenstvo za zaštitu flore i faune na Floridi (FWC). Više od 600 sudionika iz 38 američkih država i Kanade sudjelovalo je u tom lovu na burmanskog pitona od 10. siječnja do 10. veljače. Stručnjaci misle da su prvi pitoni koji su došli u Everglades bili kućni ljubimci koje su vlasnici napustili ili su pobjegli tijekom uragana Andrewa 1992. Kako se brzo razmnožavaju, sada su brojniji na Floridi od lokalnih vrsta.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙