FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 18. ožujka 2013. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba o stanju u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - U Gorskom kotaru zbog snijega su proglašeni zimski uvjeti na većini državnih i županijskih cesta, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar D3 na dionici Delnice-Vrbovsko. Snijeg mjestimice pada i u unutrašnjosti Dalmacije, u Imotskome i Aržanu. Autocesta A6 Rijeka-Zagreb je otvorena za sve skupine vozila, a mjestimice je razgažen snijeg na dionici od tunela Tuhobića do čvora Vrbovsko. Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između čvorova Gospić i Gornja Ploča, vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h. U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Gorskom kotaru, a u Lici samo u mjestu Poljanak. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u prekidu su trajektne linije Valbiska-Lopar i Sumartin-Makarska, brodska Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, dok je katamaran Jelsa-Bol-Split isplovio iz Jelse bez pristajanja u luku Bol.

ZAGREB - Prevladavat će oblačno, samo u Slavoniji i na srednjem Jadranu uz kraća sunčana razdoblja. Na Jadranu, u Gorskome kotaru i Lici kiša, mjestimice obilnija uz grmljavinu, a u gorju i snijeg. Drugdje prijepodne uglavnom suho, a glavnina kiše očekuje se u središnjim i sjeverozapadnim krajevima sredinom dana i poslijepodne, u Slavoniji i Baranji navečer i u noći. Vjetar prijepodne slab, u Podravini i Slavoniji umjeren jugoistočni, a poslijepodne većinom umjeren jugozapadni. Na Jadranu umjereno i jako, prijepodne ponegdje olujno jugo, poslijepodne će slabiti i okretati na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xpp/xnkot yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙