FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 21. veljače 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Snijeg povremeno pada u Lici, Gorskom kotaru i središnjem dijelu unutrašnjosti, a kiša usporava promet u Dalmaciji. Zbog jake bure autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica smiju voziti samo osobna vozila. Na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), a od Senja do Karlobaga samo za I. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle). Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru i Lici te dijelu Zadarske, Šibensko-kninske županije, Istarske i Karlovačke županije. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, a u trajektnom je prometu u prekidu linija Lopar-Valbiska.

ZAGREB - Pretežno oblačno povremeno s oborinama. U kopnenom predjelima, unutrašnjosti Istre i okolici Rijeke većinom slab snijeg, a jači se očekuje u gorju. Na sjevernom Jadranu kiša i susnježica, a u Dalmaciji kiša, i to uglavnom na jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita mjestimice s olujnim udarima, a drugdje umjereno do jako jugo i istočnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od -3 do 2, na sjevernom Jadranu od 2 do 7, a u Dalmaciji od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙