FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnici vanjskopolitičkih odbora o suradnji u susjedstvu

Autor: zkre
SARAJEVO, 15. ožujka 2013. (Hina) - Čelnici vanjskopolitičkih parlamentarnih odbora Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore razgovarali su u petak u Sarajevu o tome kako unaprijediti odnose u pogledu europskih integracija, usklađivanja zakonodavstva, razvijanja energetskih projekata i ekologije, izvijestili su mediji u BiH.

Predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac ocijenio je da Hrvatska ima posebni interes za integraciju susjednih zemalja u Europsku uniju i jačanje gospodarske suradnje.

"Nastojat ćemo veću pozornost posvetiti jačanju gospodarske suradnje u našoj regiji, jer nam se čini da je to vitalan interes nas koji ćemo biti skora članica Unije, a istodobno i ostalih zemalja koje su na putu da to što je moguće prije postanu", rekao je Pupovac.

Po njegovim riječima Hrvatska je spremna pomoći svim susjednim zemljama s europskim aspiracijama kako bi lakše pregovarale s EU, odnosno dobile stratus kandidata.

Predstavnici vanjskopolitičkog odbora parlamenta BiH predložili su jačanje suradnje u susjedstvu u području energetike, Srbija poziva na međusobno usklađivanje zakonodavstva zemalja, dok su predstavnici Crne Gore istaknuli interes za rješavanje ekoloških pitanja.

Čelnici odbora za vanjsku politiku parlamenata Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore prvi su sastanak održali u listopadu prošle godine oktobra u Zagrebu, a novi susret predviđen je za lipanj u Beogradu.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙