FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izabrana nova vlada Republike Srpske

Autor: zkre
MOSTAR, 12. ožujka 2013. (Hina) - Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpska izabrali su u utorak navečer nakon cjelodnevnog zasjedanja novu vladu Republike Srpske kojoj je na čelu Željka Cvijanović, bliska suradnica predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Za novu koalicijsku vladu u kojoj su uz dužnosnike SNSD-a, i predstavnici Demokratske narodne stranke, Socijalističke partije Republike Srpske i HDZ-a BiH glasovalo je 50 zastupnika, 22 su bila protiv dok ih je troje bilo suzdržano. Unatoč pozivu da sudjeluje u vladi, bošnjačka Stranka demokratske akcije nije pristala predložiti novog kandidata umjesto Dževada Mahmutovića koji je zbog sudjelovanja u ratu na strani Armije BiH bio neprihvatljiv SNSD-u.

Premijerka Cvijanović je u ekspozeu navela da je ključni posao nove vlade očuvanje ustavne pozicije Republike Srpske, očuvanje svakog radnog mjesta te stvaranje povoljnog okružja za nove investicije.

Predstavnici oporbe tijekom dana su isticali da će nova vlada biti lošija od one kojoj je na čelu bio Aleksandar Džombić i koja je smijenjena krajem veljače zbog loših ekonomskih rezultata.

Šef kluba zastupnika Partije demokratskog progresa Zoran Đerić ocijenio je da nova vlada nema jasne vizije za ekonomske reforme.

U Vladi RS-a ima 16 ministarstava, a ministar za izbjeglice u ovome entitetu ispred HDZ-a BiH ostao je Davor Čordaš.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙