FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry kaže da sirijskoj oporbi treba veća pomoć

Autor: akoz
PARIZ, 27. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Sirijskoj oporbi treba više pomoći u njenoj brobi protiv predsjednika Bashara al-Assada a Washington želi naći način da se ubrza politička tranzicija u Siriji, rekao je u srijedu državni tajnik SAD-a John Kerry.

Kerry, koji se u Parizu sastao sa svojim francuskim kolegom uoči skupa Prijatelja Sirije u Rimu u četvrtak, nije rekao planira li SAD dati dodatnu pomoć.

List The Washington Post je ovoga tjedna izvijestio da Bijela kuća razmatra promjenu politike te bi mogao pobunjenicima poslati određenu vojnu opremu i osigurati vojnu obuku. Izvješće kaže da se dužnosnici SAD-a još uvijek protive slanju oružja sirijskim pobunjenicima.

"Ispitujemo i razvijamo načine da se ubrza tranzicija koju sirijski narod traži i zaslužuje", rekao je Kerry na konferenciji za tisak s francuskim ministrom vanjskih poslova Laurentom Fabiusom.

On je rekao da Washington želi savjet sirijske oporbe kako ubrzati političko rješenje koje bi bilo najbolji put za okončanje krvoprolića i zaštitu intersa sirijskog naroda.

"To bi možda da nas tražilo da predsjedniku Basharu al-Assadu izmijenimo trenutnu računicu", rekao je. "On mora znati da se ne može izvući iz ovoga tako da ga u to trebamo uvjeriti i mislim da oporbi treba više pomoći kako bi to mogla učiniti. Zajedno radimo kako bi imali jedinstveno stajalište".

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙