FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry: Rijad smatra da je u ratu u Siriji poginulo 90.000 ljudi

Autor: mtro
WASHINGTON, 14. veljače 2013. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik John Kerry je obznanio procjenu svog saudijskog kolege princa Sauda al-Faisala da je u sukobu u Siriji poginulo 90.000 ljudi.

"Jutros sam razgovarao sa saudijskim ministrom vanjskih poslova Al-Faisalom i prvo mi je rekao da je po njegovoj procjeni u Siriji od početka sukoba u ožujku 2011. poginulo 90.000 ljudi", rekao je Kerry na konferenciji za novinare održanoj s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Ban Ki-moonom.

UN je do sada iznosio podatak o 70.000 poginulih u Siriji. Novi čelnik američke diplomacije je također istaknuo "groznu humanitarnu situaciju" u Siriji dok Ujedinjeni narodi i Sjedinjene Države misle da je 750.000 Sirijaca napustilo zemlju, a 2,5 milijuna je raseljeno unutar zemlje.

U srijedu je Kerry rekao da želi uvjeriti sirijskog predsjednika Bashara al-Assada da ode s vlasti nakon pregovora s oporbom i uz pomoć Rusije.

Uz Bana Kerry je rekao da želi znati što misli glavni tajnik UN-a kako bi se zaustavilo krvoproliće i pokrenuti političku tranziciju prema demokratskoj budućnosti.

U petak je Kerry spomenuo novu diplomatsku inicijativu kako bi se pokušao zaustaviti rat u Siriji.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙