FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Siriji u srijedu 247 ubijenih

Autor: bnov
BEJRUT, 14. veljače 2013. (Hina/AFP) - U Siriji je u srijedu ubijeno najmanje 247 osoba među kojima 88 ustanika, objavio je u četvrtak Sirijski opservatorij za ljudska prava, koji ističe da su ti podaci jedni od najgorih unazad nekoliko mjeseci.

Zračni napadi i sukobi potresali su u četvrtak naftnu pokrajinu Hasaka gdje su islamistički borci preuzeli kontrolu nad gradom smještenim blizu granice s Irakom, izvješćuje Opservatorij.

Iran, jedan od glavnih saveznika režima u Damasku, objavio je u četvrtak da su jednog od njegovih zapovjednika ubili ustanici u Siriji, dan nakon posebno krvavog sukoba koji traje gotovo dvije godine.

U Teheranu je Revolucionarna garda, elitna postrojba iranske vojske, objavila da je jedan od njezinih zapovjednika, Hasan Šateri ubijen na cesti od Damaska za Bejrut, upirući prstom na sirijske ustanike. Po iranskom veleposlanstvu u Bejrutu, Hasana Šaterija, zvana i Husam Hošnevis, ubile su "oružane terorističke skupine".

Zapovjednik Revolucionarne garde, Mohamed Ali Džafari, priznao je u rujnu da se iranski vojni "savjetnici" nalaze u Siriji, tvrdeći da kako ne znači "vojnu nazočnost" Teherana.

(Hina) xbnš ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙