FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija zbog Sirije optužuje SAD za dvostruke standarde

Autor: vkla
MOSKVA, 22. veljače 2013. (Hina/Reuters) - Rusija je u petak optužila Sjedinjene Države za dvostruke standarde po pitanju Sirija, optuživši Washington za blokiranje izjave Vijeća sigurnosti UN-a u kojoj se osuđuje bombaški napad u Damasku.

Dan ranije u bombaškom napadu na prometnoj autocesti u glavnom sirijskom gradu poginulo je 90 ljudi. Napad je izveden u blizini ruskog veleposlanstva i sjedišta vladajuće sirijske stranke Ba'at.

"Razočarani smo jer zbog položaja SAD-a u Vijeću sigurnosti UN-a nije osuđen teroristički napad u Siriji", kazao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nakon razgovora s kineskim šefom diplomacije.

"Smatramo da se ovdje radi o dvostrukim standardima i u tome vidimo jako opasnu tendenciju naših američkih kolega da su spremni odstupiti od ključnog načela bezuvjetne osude svakog terorističkog čina, načela koji jamči jedinstvo međunarodne zajednice u borbi protiv terorizma", dodao je Lavrov.

Reuters podsjeća da je Rusija iskoristila svoj status stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a i blokirala tri uzastopne rezolucije protiv sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙