FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Pojačane mjere kontrole boravka stranaca

Autor: rmav
SARAJEVO, 26. veljače 2013.(Hina) - Jedan hrvatski državljanin i pet državljana Srbije protjerano je iz Bosne i Hercegovine nakon što je utvrđeno da su tamo radili bez radne dozvole i bez prijave boravka, objavila je u utorak Služba za poslove sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

Ova protjerivanja rezultat su pojačanog djelovanja inspektora Službe za poslove sa strancima koje proizlazi iz obveza što će ih BiH imati kada od 1. srpnja postane državom na vanjskim granicama Europske unije, stoji u priopćenju.

Pojačane provjere boravka i kretanja stranaca provedene su na području Tuzle, Bijeljine, Zenice i Banje Luke, a otkriveno i procesuirano je ukupno 16 stranih državljana koji su prekršili imigracijske propise BiH.

Hrvatskom i srbijanskim državljanima je, uz mjeru protjerivanja iz BiH, izrečena i jednogodišnja zabrana ponovnog ulaska u tu zemlju.

Još desetorici stranaca, od kojih su četiri državljanina Srbije, dva Švedske te po jedan državljanin Kine, Hrvatske, Rusije i Rumunjske, izrečena je mjeru otkaza boravka u BiH.

Vlasti u BiH provode i pojačane kontrole u pograničnom pojasu što je rezultiralo otkrivanjem sedam osoba afroazijskog podrijetla koji sa sobom nisu imali nikakve identifikacijske dokumente. Oni su smješteni u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu i u tijeku je postupak utvrđivanja njihova identiteta te protjerivanja iz BiH.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙