FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BiH traju pojačane provjere kvalitete mlijeka

Autor: rmav
SARAJEVO, 19. veljače 2013.(Hina) - Otkup sirovog mlijeka s jedne farme u Bosni i Hercegovini u kojemu su pronađene povećane količine otrova aflatoksina prekinut je, a sve druge provedene analize pokazale su kako je ostalo mlijeko u uporabi zdravstveno potpuno ispravno, izjavio je u utorak u Banjoj Luci ministar poljoprivrede Republike Srpske Miroslav Milovanović.

Nakon što su hrvatske vlasti u uzorku jedne pošiljke mlijeka iz BiH proizviođača "Mlijakoprodukta" iz Bosanske Dubice pronašle povećane koncentracije otrova iz plijesni koja se pojavljuje u stočnoj hrani, dodatne kontrole uslijedile su i u BiH.

Milovanović je kazao kako je pregledano 500 uzoraka mlijeka, a samo se jedan pokazao problematičnim zbog koncentracije aflatoksina.

"Možemo kazati da je naše mlijeko potpuno pozdano", izjavio je ovaj dužnosnik.

Vlasti u BiH od početka mjeseca provode pojačani nadzor nad kvalitetiom mlijeka iz uvoza, nakon što je u pošiljkama "Dukata" i "Vindije" pronađena pojačana koncentracija aflatoksina M1.

Prema navodima bosanskohercegovačkih medija, koji se pozivaju na ured za veterinarstvo BiH, aflatoksin u povećanim dokazam otkriven je i u nekim pošiljkama milijeka iz Njemačke, Slovenije te Srbije.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙