FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 17. veljače 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

KOPRIVNICA

U kući u Koprivnici jutros je eksplodirao plin koji je istjecao, a vlasnik kuće je ozlijeđen i nalazi se u bolnici, izvijestila je koprivničko-križevačka policija. Jutros oko 8,45 sati u Ulici Antuna Gustava Matoša zbog neispravnosti plinske instalacije došlo je do isticanja plina a potom i do eksplozije. Nakon toga došlo je i do požara, koji su lokalizirali vatrogasci, a kuća je u znatnoj mjeri oštećena. U vrijeme događaja u kući se nalazio vlasnik (1935) koji je ozlijeđen. Pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Koprivnica, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, na mjestu događaja djelatnici Policijske postaje Koprivnica uz nazočnost inspektora za zaštitu od požara i eksplozija obavili su očevid. O događaju biti će podneseno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

DUBROVNIK

U policijskoj zasjedi u mjestu Vitaljina na području općine Konavle jučer su policijski djelatnici od četvorice državljana Albanije zaplijenili 63,5 kilograma droge marihuane, priopćila je danas dubrovačko-neretvanska policija. Tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane, 60 paketa ukupne težine 63,5 kilograma iznosi oko 950 tisuća kuna, a u uličnoj prodaji vrijednost droge u Hrvatskoj dosegla bi iznos veći od tri milijuna kuna. Policijski djelatnici iz Gruda su bili u zasjedi na području na kojemu su u grmlju bile skrivene tri torbe s paketima droge prethodno donesene pješice. Sinoć oko 19,45 sati su četvorica državljana Albanije u dobi od 25 do 28 godina na to mjesto stigli osobnim vozilom albanskih nacionalnih oznaka i iz grmlja uzeli torbe s marihuanom, nakon čega su uhićeni. U Hrvatsku su ušli na graničnom prijelazu Karasovići. Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv četvorice osumnjičenika Uskoku će biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama u svezi kaznenog djela u sastavu zločinačke organizacije.

OSIJEK

Nestranački kandidat koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a za osječkog gradonačelnika Ivica Vrkić izvijestio je danas kako se u potpunosti i bez rezervi pridružuje inicijativi kandidata Hrvatskih laburista za osječkoga gradonačelnika Jaroslava Pecnika i javno se obvezao da "ni u kakvom obliku neće surađivati s HDSSB-om nakon izbora". Pecnik je danas pozvao čelnike oporbenih stranaka i njihove gradonačelničke kandidate da se, kao i Laburisti, pred javnoću obvežu da neće koalirati s HDSSB-om, ni prije ni poslije izbora, ocijenivši da su HDSSB i njegovi čelnici glavni promotori materijalne i duhovne devastacije grada te odgovorni za gospodarsku stagnaciju i političku izolaciju regije. U priopćenju za javnost Vrkić ocjenjuje kako su pripadnici HDSSB-a nastavili isto političko ponašanje, upropaštavajući Osijek, Slavoniju i Baranju, jednako onako kako su to činili dok su bili u dresu HDZ-a. "Sramotno je da danas druge optužuju za uništavanje Slavonije upravo oni koji su više od 15 godina s razine vlasti izravno uništavali tu istu Slavoniju. K tome, ti su 'pravednici' na čelo svoje bivše stranke - i to izbornom prevarom, koju sami bestidno priznaju - doveli Ivu Sanadera, koji je danas u zatvoru, a oni su njegovu rabotu nastavili u našem gradu i županiji", ističe se, uz ostalo, u Vrkićevu priopćenju.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙