FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 10. veljače 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede poručilo je jučer kako, zbog sumnje u povećane količine aflatoksina u nekim Dukatovim i Vindijinim pakiranjima mlijeka, nema nikakvog razloga za paniku, jer bi trebalo konzumirati ogromne količine proizvoda da bi te koncentracije imale bilo kakav učinak na ljudski organizam. Zbog sumnje u aflatoksin, postojeći uzorci mlijeka poslani su na orijentacijsku analizu u Hrvatski veterinarski institut, a pozitivan uzorak poslan je na potvrdnu analizu u Beč. U izjavi za medije pomoćnica ministra poljoprivrede Mirjana Mataušić-Pišl jučer je odbacila sva nagađanja da je riječ o uvoznom mlijeku, te navela da je i kukuruz kojim je hranjena stoka bio domaći. U petak je iz Ministarstva naloženo povlačenje iz prodaje Vindijinog trajnog mlijeka, 2,8 posto mliječne masti, u pakiranju 1 litre, s rokom valjanosti 3. srpnja 2013., te UHT (homogenizirano i sterilizirano) mlijeka, 2,8 posto mliječne masti, u pakiranju od 1 litre, s rokom valjanosti 24. i 31. svibnja 2013. Također, povučeno je i Dukatovo trajno mlijeko 2,8 posto mliječne masti, u pakiranju 0,5 litre, s rokom valjanosti 24. lipnja 2013., te trajno mlijeko "Lagano jutro", 2,8 posto mliječne masti, u pakiranju od 1 litre, s rokom valjanosti 25. travnja 2013. Potrošačima se predlaže da obrate pažnju na rokove valjanosti navedenih proizvoda, te da iste ne koriste.

RIJEKA - Na području Platka su se izgubile su se dvije muške osobe te se za njima traga, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska. U potrazi sudjeluju pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Na Platku je temperatura zraka oko osam stupnjeva Celzijevih ispod nule uz jaki vjetar. Snijega je u podnožju skijaške staze Radeševo 80 centimetara.

RIJEKA - U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, poznatom i kao Guvernerova palača, sinoć je održan Humanitarni karnevalski bal u sklopu 30. Međunarodnog riječkog karnevala. Na balu su bili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić, predsjednik Međunarodne udruge karnevalskih gradova Henry Van Der Kroon, veleposlanici i djelatnici veleposlanstava u Hrvatskoj te drugi uzvanici iz gospodarskog, političkog i društvenog života Rijeke i Hrvatske. Novac od ulaznica, koje su koštale 400 kuna a vrijedile su za dvije osobe, namijenjen je za djelovanje plivačkog kluba "Forca" iz Rijeke. Taj klub okuplja djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom te im uz pomoć specijalne opreme i posebno educiranih voditelja, trenera i volontara pomaže u plivanju. Na balu su nastupili Salon orkestar HNK Ivana pl. Zajca pod ravnanjem Nade Matošević Orešković, Ri Brass Quintet s By the Way bandom, violist Mario Rucner i Belfast Food.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙