FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 9. veljače 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

TROGIR

Maskirani pljačkaš izudarao je i teško ozlijedio 71-godišnjakinju, kojoj je ušao u kuću sa svojom pomagačicom tražeći novac i zlatninu, ali je pobjegao bez plijena jer je netko naišao, priopćila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava. Napadnutoj ženi je pružena liječnička pomoć i utvrđene su joj teške tjelesne ozljede zbog kojih je zadržana na liječenju. U kuću napadnute žene u mjestu Seget Vranjic kod Trogira maskirani muškarac i žena upali su kuću sinoć u 20,45 sati. Odmah po ulasku razbojnik je napao 71-godišnjakinju, koja je pala na pod, a on ju je nastavio udarati vičući da im preda novac i zlatninu, kazali su u policiji. Napadači su čuli da netko dolazi, pa su se dali u bijeg ne uzevši ništa. Policija traga za počiniteljima.

ZAGREB

Za teško ozljeđivanje zaštitara kojega je u nedavnoj masovnoj tučnjavi u novozagrebačkom Prihvatilištu za tražitelje azila pogodio tanjur u glavu policija je osumnjičila 20-godišnjaka iz Somalije. Kriminalističkim je istraživanjem, kako je danas izvijestila zagrebačka policija, utvrđeno da je masovna tučnjava u prihvatilištu za azilante u Sarajevskoj ulici izbila u utorak, 5. veljače oko 1 sat poslije ponoći. U tučnjavu se uključilo 30-ak azilanata, uglavnom iz Somalije i Alžira, a u metežu je, kako se sumnja, 20-godišnjak iz Somalije bacio tanjur prema 50-godišnjem zaštitaru koji je pokušao spriječiti sukob. Teško ozlijeđenom zaštitaru liječnička pomoć pružena je u KBC Zagreb, kao i dvojici lakše ozlijeđenih Somalaca u dobi od 23 godine. Njihovog tri godine mlađeg sunarodnjaka policija je osumnjičila za kazneno djelo teške tjelesne ozljede te ga predala pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijela posebno izvješće.

ZAGREB

Izložba "kvARTura 2012., Godina dana kvartovske umjetnosti" posvećena jednogodišnjoj djelatnosti zagrebačkih kulturnih centara u sklopu inicijative kvARTura kojom se želi poticati i popularizirati kvartovska umjetnost, otvara se večeras u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU). Projekt razvoja mreže zagrebačkih centara za kulturu kvARTura okupio je početkom 2012. šest kulturnih centara Grada Zagreba s ciljem razvoja suradnje i umrežavanja njihovih kulturnih aktivnosti kako bi se na taj način potaknula i aktivirala protočnost ljudi, ideja, voditelja, umjetnika, autora i sukreatora, te osnažila djelatnost Centara. Projekt kvARTura predstavlja vrijeme za kvartovsko druženje i vrijeme za kvartovsku umjetnost, a u njegovim su besplatnim programima mogli sudjelovati svi građani Zagreba. Kako se ističe u najavi izložbe, takvo je umrežavanje Centara nužna pojava, gledana u kontekstu uklapanja domaće kulturne scene u Europsku scenu, pri čemu Centri zadržavaju svoj lokalni karakter i programske specifičnosti, ali i proširuju svoj društveni, umjetnički i kulturni utjecaj. Svaki je Centar osmislio po jedan besplatan program - "Lice u'lice", "Lice s plakata", "Zagreb2", "Land art", "Božićni studio", te "Punoglafka - prevencija neprihvatljivog ponašanja mladih". Svaki od šest tematski različitih programa kasnije je realiziran i u svim drugim centrima.

(Hina) xjn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙