FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poništena koncesija za otpad varaždinskoj tvrtki Univerzalu

Autor: skal
VARAŽDIN, 14. veljače 2013. (Hina) - Rješenje Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave kojim je poništena odluka grada Varaždina, kojom je varaždinskoj tvrtki Univerzalu dana koncesija za odlaganje novonastaloga komunalnog otpada, gradonačelnik Goran Habuš ocijenio je nedosljednim.

"Komisija je pokazala nedosljednost jer je na isti takav prigovor u kolovozu prošle godine odbacila žalbu, a sada je te iste argumente prihvatila. Zbog njihove odluke i nedosljednosti, problem zbrinjavanja novonastalog otpada u Varaždinu i dodjela koncesije vraćeni su na početak", rekao je varaždinski gradonačelnik na konferenciji za novinare.

Odluku o dodjeli koncesije donijelo je Gradsko vijeće u studenome prošle godine, koje je nakon raspisivanja natječaja i dviju pristiglih ponuda - tvrtke Univerzal i zajedničke ponude T7 Visa i tvrtke Babić posao dodijelilo Univerzalu.

Na takvu su se odluku žalili T7 grupa i tvrtka Babić, a komisija je prihvatila neke dijelove žalbe i u konačnici donijela rješenje o poništenju odluke grada Varaždina o dodjeli koncesije. Komisija je ujedno odlučila da grad Varaždin mora ponovno pregledati i ocijeniti ponude te donijeti novu odluku.

Odluka o dodjeli koncesije poništena je ponajprije zato što tvrtka Univerzal nije dokazala tehničku i stručnu sposobnost za odlaganje novonastalog otpada, a žalba T7 Visa i tvrtke Babić da grad nije ovlašten davati koncesiju odbijena je jer nije predana u zakonskome roku – navodi se u rješenju komisije. Također, po odluci komisije, tvrtka Univerzal nije predala valjanu potvrdu o nekažnjavanju.

Gradonačelnik Habuš istaknuo je da će - iako su izrazito nezadovoljni odlukom komisije - poštovati doneseno rješenje i da će mjerodavno povjerenstvo ponovno proučiti ponude i donijeti novu odluku. Nije želio nagađati u kojem će se vremenskom roku donijeti nova odluka, a nije isključio ni mogućnost raspisivanja novog natječaja za dodjelu koncesije.

Za zbrinjavanje otpada T7 Vis i tvrtka Babić ponudile su iznos od 627,50 kuna s PDV-om, a Univerzal 649,98 kuna s PDV-om po toni otpada.

Inače, obje tvrtke javile su se nedavno i na natječaj za zbrinjavanje oko 120.000 tona baliranog otpada odloženoga na samom ulazu u Varaždin. Riječ je o poslu vrijednom oko 100 milijuna kuna. U tom slučaju čeka se preporuka povjerenstva, a konačnu će odluku donijeti Gradsko vijeće.

(Hina) xskal ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙