FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovački SDP o razvoju kroz koncesije

Autor: hspa
DUBROVNIK, 6. veljače 2013. (Hina) - Razvojna perspektiva grada Dubrovnika kroz koncesije i koncesijska odobrenja bila je tema današnje konferencije za novinare dubrovačkoga SDP-a na kojoj su govorili kandidat za gradonačelnika i sadašnji zamjenik gradonačelnika Niko Šalja, predsjednica Gradskog vijeća i predsjednica dubrovačkoga SDP-a Olga Muratti te direktor dubrovačke Luke Božo Memed.

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Niko Šalja rekao je kako je odluka o koncesiji za dubrovačku žičaru pri samome kraju te se, nakon razgovora s ministrom Sinišom Hajdašem Dončićem, koji je prihvatio prijedlog Gradske uprave da veći dio, to jest 80 posto prihoda od koncesije na žičaru pripadne gradu Dubrovniku, uskoro očekuje njezina primjena.

Niko Šalja također je rekao kako bi koncesije trebale biti važan čimbenik u funkcioniranju grada, pri čemu je naveo primjer u kojemu grad Dubrovnik od koncesija za pomorsko dobro zarađuje manje od četiri milijuna kuna, a ta bi svota mogla biti znatno veća kad bi nad svim pomorskim dobrima na gradskom području upravljao grad Dubrovnik.

Direktor dubrovačke Luke Božo Memed istaknuo je da je ta luka podnijela upravni postupak protiv vladine odluke o dodjeli koncesije za buduću marinu u Gružu tvrtki Laguna Trade.

Napomenuo je kako ta tvrtka po svojemu idejnom projektu u Gruškoj luci namjerava načiniti platformu od 1500 metara četvornih, što nije u skladu s urbanističkim planom uređenja čiju su izradu sufinancirali Luka Dubrovnik i tvrtka Atlantska plovidba.

Također je istaknuo kako je Luka sposobna sama preuzeti taj projekt budući da je ostvarila dobit od 23 milijuna kuna.

Predsjednica dubrovačkoga SDP-a Olga Muratti rekla je kako vjeruje da će SDP nakon izbora u Dubrovniku imati svojega gradonačelnika te većinu u Gradskome vijeću.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙